FOTO | Cincu găzduiește cel mai mare exercițiu medical din istoria Alianței Nord-Atlantice

foto: FB/Armata României

Cel mai mare exercițiu medical din istoria Alianței Nord-Atlantice, Vigorous Warrior 19 (VW19), se desfășoară în mai multe unități ale Armatei României, până în 15 aprilie, pe cele trei componente – terestră (activități care vor avea loc, în majoritate, la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu), aeriană (în Baza 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” Câmpia Turzii) și navală (în zona Constanța și la Marea Neagră).

Componenta practică a exercițiului (LIVEX) se va desfășura, între 7 și 12 aprilie, la Centrul de Instruire din Cincu, ultima zi fiind dedicată Distinșilor Vizitatori, eveniment care va fi deschis și pentru mass-media.

Secvența acțională a exercițiului VW19 se va desfășura în mai multe zone din București, în zilele de 11 și 12 aprilie, și are ca scop acțiunea coerentă și combinată a entităților medicale militare și civile, atât naționale cât și multinaționale. Acțiunea se va desfășura în cooperare cu Departamentul pentru Situații de Urgență și cu sprijinul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”.

Mogaldea Therapy
Fantanita Craiesei
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Second hand & outlet
Cabinet ORL
Demgy
Monumente funerare

Scopul exercițiului VW19 îl reprezintă instruirea în comun în vederea acordării suportului medical multinațional în operațiile desfășurate de NATO. Astfel, se exersează procedurile necesare oferirii îngrijirii medicale continue, evacuării medicale strategice, creșterii nivelului de pregătire și răspuns la un posibil incident chimic, biologic, radiologic sau cu dispozitive improvizate. De asemenea, se are în vedere dezvoltarea conceptelor, experimentarea și încorporarea sistemelor de pregătire avansată pe bază de tehnologie în acest domeniu.

La exercițiul medical întrunit multi-nivel și multinațional al NATO, organizat de Statul Major al Apărării în colaborare cu Direcția Medicală a Ministerului Apărării Naționale și Centrul de Excelență NATO pentru Medicină Militară, vor lua parte reprezentanți din 38 de națiuni, majoritatea fiind membre ale NATO. De asemenea, VW19 va avea și o componentă civilă, în cadrul căreia vor participa 10 organizații diferite.


Apreciază
Distribuie