Contradicția dintre ISU și IPJ Brașov. Ce era în cisterna răsturnată pe DN1?

sursa foto: ISU Brașov

O cisternă s-a răsturnat, ieri după-masă, pe DN1 între Codlea și Vlădeni. Un compartiment s-a spart iar substanța transportată a început să curgă pe șosea.

La locul accidentului au ajuns pompieri, polițiști și reprezentanți ai Gărzii de Mediu. Traficul a fost blocat iar zona izolată.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov a anunțat imediat după incident că cisterna transporta sodă caustică lichidă, o substanță periculoasă inclusiv pentru mediu. În această dimineață, purtătorul de cuvânt al ISU, căpitanul Ciprian Sfreja, a rectificat afirmația și spune că substanța era de fapt leșie, într-o declarație pentru Bună Ziua Făgăraș.

Cisterna a fost repusă pe roți cu ajutorul a două macarale, după aproximativ șase ore. În tot acest timp, traficul a fost blocat iar conducătorii auto redirecționați pe rute ocolitoare.

JTTI
curatare tapiterie
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Moveos
Amanet King Onix

Incidentul s-a produs din cauza vitezei prea mari a cisternei, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean, Gabriela Dinu, care totodată contrazice ISU și spune că substanța era de fapt sodă caustică.

Șoferul vinovat pentru accident a suferit răni la picioare și a fost transportat la spital. El este în afara oricărui pericol dar i-a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Potrivit autorităților, circulația a fost reluată în jurul orei 22.


Apreciază
Distribuie