Baloane albastre pe cerul Făgărașului, de Ziua internațională a autismului

Copiii din Centrul de Recuperare de zi „Sf. Nectarie” din Făgăraș au înălțat baloane albastre (culoarea autismului) pentru copiii cu dizabilități. Evenimentul a avut loc vineri, 2 aprilie, lângă Cetatea Făgăraș, marcând Ziua internațională de conștientizare a autismului.

După ce au lansat baloanele cu heliu, împreună cu părinții lor și specialiștii centrului, micuții au vizitat Muzeul Țării Făgărașului „Valer Literat”.

Ziua Internaţională a Conştientizării Autismului este marcată la nivel mondial în fiecare an, în data de 2 aprilie, începând cu anul 2007.

Potrivit datelor statistice, în România sunt aproximativ 30.000 de adulți și 20.000 de copii cu autism, iar unul din 120 de copii din țara noastră este diagnosticat cu autism, în timp ce la nivel european unul din 67.

Amanet King Onix
Monumente funerare
TMF Copy Center

Acțiunile dedicate acestei zile au scopul de a contribui la informarea societăţii privind tulburarea de spectru autist şi nevoia de acceptare şi integrare a persoanelor cu autism şi a familiilor acestora.

Specialiștii din Făgăraș îi ajută pe micuții timizi, timorați, emotivi, anti-sociali, hiperactivi, autoagresivi, cu sindrom Down, Aspenger sau cu elemente infantile de autism prin terapie adaptată nevoilor lor.

Centrul merge mai departe de atât și oferă consiliere, sprijin și îndrumare familiilor care au copii ce necesită ajutor. Părinții pot înscrie copiii în programele centrului aflat în subordinea Primăriei Făgăraș, prin Asociația de Dezvoltare Integrată a Făgărașului, apelând numărul de telefon 0784.266.931”, se arată în comunicatul instituției.


Apreciază
Distribuie