Forțele de ordine, la datorie de Paștele catolic

foto: Poliția Română

Credincioșii catolici sărbătoresc Învierea Domnului în acest sfârșit de săptămână. Pentru ca praznicul să se desfășoare în condiții de siguranță, polițiștii brașoveni vor verifica dacă prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid – 19 sunt respectate.

Efectivele de poliție planificate în serviciu vor desfășura activități pe două paliere: unul este cel de prevenire și descurajare, iar al doilea este de combatere a faptelor antisociale și de impunere fermă a legii.

Poliţiştii vor acţiona, în sistem integrat, împreună cu jandarmii și cu celelalte instituţii ale statului cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice.

Astfel, forțele de ordine vor continua desfășurarea de activități specifice în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun și pe terase, scopul fiind acela de a verifica dacă sunt respectate măsurile de protecție sanitară.

Protejarea sănătății cetățenilor este prioritară, iar identificarea și aplicarea măsurilor legale în cazul unor activități care ar putea duce la creșterea numărului de infectări este de importanță crucială în această perioadă.

Scopul acestor activități nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni răspândirea COVID-19!”, a declarat comisar de poliție Alina-Maria Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi la datorie poliţiştii de la rutieră.

Monumente funerare
TMF Copy Center
Amanet King Onix
Bikeathon

Conducătorii auto sunt sfătuiți să respecte indicațiile polițiștilor, să adapteze viteza condițiilor de trafic și drum, iar la planificarea călătoriilor să ia în calcul folosirea rutelor alternative, care pot fi mai puțin aglomerate decât arterele principale.

Reamintim faptul că, în interiorul localităților, se interzic circulația persoanelor în grupuri pietonale mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.

De asemenea, în toate localitățile se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 22:00-05:00, iar în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20:00-05:00.

Totodată, în toate localitățile, unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 20:00-05:00.

De la aceste reguli există excepții justificate, iar, în toate localitățile, se permite circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în perioada 3 – 4 aprilie 2021, în intervalul orar 20:00-02:00, pentru deplasarea și participarea la slujbele religioase.

În caz de nevoie sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, apelaţi la cel mai apropiat poliţist, ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!


Apreciază
Distribuie