Banii Europei se dau la agricultorii cu studii

Camera de Comerţ şi Industrie Făgăraş

 

  • N-ai carte, n-ai parte… de fonduri europene în domeniul agricol!
  • Cine dă bine cu sapa, dar n-ar diplomă, nu e eligibil în finanţarea proiectelor europene.

Fondurile europene în domeniul agriculturii nu se mai dau pe vorbe! Începând din acest an fermierii care accesează bani europeni trebuie să facă dovada că au studii agricole. Dacă nu au absolvit vreo facultate de profil, nu e neapărat nevoie să se întoarcă pe băncile şcolii pentru următorii 3-4 ani şi să o încheie cu o lucrare stufoasă de licenţă, dar nici nu sunt eligibili dacă nu prezintă nicio diplomă de studii în domeniu. Camera de Comerţ şi Industrie Făgăraş a găsit o variantă mai scurtă, dar cu acelaşi rezultat: cursuri de câteva sute de ore.

În ultimele 5 luni reprezentanţii CCI din oraşul nostru au muncit intens să autorizeze un curs de ,,lucrător în cultura plantelor”. Cursul se desfăşoară la Făgăraş, se plăteşte şi va fi predat de lectori de la Universitatea ,,Transilvania” din Braşov, precum şi de profesori de la Grupul ,,Dr. Ioan Şenchea”. În această perioadă se fac înscrieri, potrivit preşedintelui Gabriel Vâju. Numărul minim de înscrişi pentru începerea sa este de 14, iar cel maxim de 28 de persoane.

,,Cursul de lucrător în cultura plantelor este autorizat la Camera de Comerţ şi Industrie din Făgăraş. A fost autorizat atât de Comisia Naţională de Formare Profesională a Adulţilor (CNFPA), cât şi de Ministerul Educaţiei şi Ministerul Muncii, deci diplomele sunt recunoscute. Cursul se desfăşoară pe durata a 320 de ore, adică 120 de ore de teorie care se vor ţine la sediul Camerei de Comerţ şi 200 de ore de practică ce se vor face la fermele din Ţara Făgăraşului,” explică Vâju.

Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Dedienne - responsabil calitate
Monumente funerare
Tractari auto
Eve

Momentan se lucrează la documentaţiile pentru autorizarea unui alt curs de ,,crescători de animale”, iar pentru viitor încă unul pentru ,,piscicultură.” Aceste cursuri sunt obligatorii pentru accesarea banilor europeni pe următoarele măsuri: 141 – Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenţă, 112 – Instalarea tinerilor fermieri, respectiv 121 – Modernizarea exploataţiilor agricole.

Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie

  1. Pana la urma care-i BZF-ul adevarat? BZF.ro sau bunaziuafagaras.info? Va jucati de-a clonele?

    1. Buna ziua, site-ul http://www.bunaziuafagaras.info este formatul electronic al publicatiei tiparite Buna Ziua Fagaras. Ceea ce gasiti pe acest site, puteti regasi si in saptamanalul Buna Ziua Fagaras, ziar local care se distribuie gratuit in toata Tara Fagarasului in fiecare marti. Va dorim lectura placuta.

Comentariile sunt închise.