Bărbat bătut cu pumnii și picioarele de 4 polițiști din Făgăraș

EXCLUSIV | Un bărbat de 42 de ani acuză patru agenți de la Poliția municipală Făgăraș că l-au bătut cu bestialitate. Bogdan Ridiche, împreună cu alți trei colegi, l-ar fi agresat în stradă și la secție, după un incident în trafic, pe strada Iazul Morii. Totul s-a întâmplat în dimineața zilei de vineri, 13 iulie, în timp ce mergea la cumpărături pentru tatăl lui, imobilizat la pat, pe care îl îngrijește după ce s-a întors din Spania, în urmă cu doi ani.

Radu Ungar mărturisește că polițiștii l-au urmărit, au tăbărât pe el fără să se legitimeze sau să îi comunice motivul, l-au deposedat de telefon și l-au încătușat, l-au aruncat în mașina cu care patrulau și l-au dus la secție. Acolo ar fi fost bătut din nou.

Pe holurile secției din municipiu ar fi fost trântit pe scări și lovit iar, cu pumnii și picioarele, în stomac și spate. S-a întâmplat după ce patrula nu ar fi respectat un indicator de circulație și mașina s-a apropiat prea mult, moment în care bărbatul, aflat pe bicicletă, s-a speriat și i-ar fi jignit.

„Au frânat, nu pot să zic că au dat peste mine. Au frânat și m-am speriat, m-am dezechilibrat puțin și am zis «tâmpitule». Când m-am întors, am văzut că era o patrulă a poliției. Ne-am privit și mi-am continuat drumul. După vreo 40-50 de metri am auzit o mașină turată și eram sigur că sunt ei și că voi lua o amendă. M-am oprit, am urcat pe bordură, ei au coborât din mașină și au tăbărât pe mine fără să mă întrebe nimic, parcă eram urmărit. Incredibil! Prima dată am crezut că sunt victima unei confuzii. Au început să dea, m-am ferit, mi-au tras mâinile și m-au încătușat. M-au împins în mașina Poliției și au început amenințările: «lasă că vezi tu, lasă că vezi tu la sediu». I-am rugat să mă lase să sun pe cineva, dar mi-au luat telefonul”, ne-a declarat Radu Ungar.

Făgărășeanul a sperat în drum spre sediul Poliției că ce i se întâmplă este un vis urât, că totul se va lămuri acolo și situația va lua sfârșit. Din contră, coșmarul ar fi continuat în timp ce era imobilizat cu cătușele.

„Acolo m-au trântit pe o scară interioară și au început din nou, cu pumnii și picioare. I-am rugat să se oprească pentru că mă omoară. Mi-au dat foarte mult în abdomen și la cap. Cred că s-au oprit pentru că am zbierat atât de tare încât au început să vină oameni din birouri, îmbrăcați în civil. Nu-mi venea să cred. M-au luat de pe scări și m-au băgat în camera de interogatoriu, bănuiesc. M-au așezat pe un scaun, chiar lângă ușă, și mi-au dat să beau niște apă, mi-au slăbit cătușele și m-au dus într-o altă încăpere unde mi-au făcut poze și mi-au luat amprentele”. adaugă el.

Lăsat să plece după ce a plătit o amendă

Amanet King Onix
JTTI
Sumi Agro - Zetanil
Victoria Federal IFN
Demgy

După tot calvarul și după ce i-au fost luat amprentele, Radu a putut părăsi clădirea de pe strada Doamna Stanca. Însă, nu înainte de a fi amendat cu 200 de lei pentru „injurii și expresii jignitoare aduse organelor de poliție”, conform procesului verbal încheiat de agentul Bogdan Ridiche, unul dintre cei acuzați de agresiune.

Bărbatul a fugit direct la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului municipal, unde a primit îngrijiri medicale, apoi s-a prezentat la un medic legist din municipiul Brașov. Acesta a constatat că pacientul a suferit multiple traumatisme în zona capului, coloanei vertebrale și a membrelor superioare, dar și inferioare, necesitând 3-4 zile de îngrijiri medicale.

„Plângerea persoanei în cauză a fost înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș”, potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Brașov, Ionuț Marin.

În paralel cu cercetările efectuate de Parchet a fost demarată și o anchetă internă, efectuată de un delegat al Biroului Control Intern din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, potrivit unor surse neoficiale.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. RUSINEEEE politia Fagaras ,domnule Zara vi se pare normal ca acesti 4 politisti sa continue serviciul si patrularea prin oras dupa ce au batut un om nevinovat cu catusele puse in beciul sectiei? Asa conduceti dumneavoastra politia Fagaras, acesti patru penali continua serviciul normal si dumneavoastra inchideti ochii,nici mcar nu miscati un deget, ar trebui sa protejati cetatenii de rand nu pe cei ce incalca legea si drepturile cetatenilor Fagarasului,suntem nascuti si crescuti in Fagaras si nu vom accepta abuzurile politiei.

Comentariile sunt închise.