Bărbat din Șoarș, condamnat la 3 ani de închisoare

foto: telegrafonline.ro

Un bărbat din Șoarș, în vârstă de 42 de ani, care a fost la un pas să ucidă un tânăr de 22 de ani, în urmă cu patru luni, a fost condamnat de Tribunalul Brașov la trei ani de închisoare cu suspendare, cu termen de supraveghere de patru ani, potrivit MyTex.ro.

„În data de 12.05, în jurul orei 19.30, pe raza localităţii Seliştat, comuna Şoarş, bărbatul de 42 de ani din judeţul Braşov, în urma unei discuţii în contradictoriu cu un tânăr de 22 de ani, din judeţul Braşov, i-ar fi aplicat acestuia mai multe lovituri cu o bâtă în zona capului şi pe spate. Tânărul s-a deplasat la domiciliu, iar în jurul orei 22.00 a solicitat ambulanţa, pentru că se simţea rău. A fost tranportat la Spitalul Făgăraş, iar de acolo transferat la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov”, explica atunci purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, Gabriela Dinu.

Inițial, polițiștii au făcut cercetări pentru lovire sau alte violenţe, dar în urma rezultatelor medico-legale s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în tentativă de omor, infracțiune de care inculpatul a și fost găsit vinovat, zilele trecute, în primă instanță.

Pe latură civilă, magistrații Tribunalului Brașov au dispus ca inculpatul să plătească părţii civile Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov suma de 56.424,44 lei reprezentând contravaloarea prestaţiilor medico-sanitare acordate persoanei vătămate. Pe de altă parte, bărbatul nu este obligat să-i plătească despăgubiri victimei, deoarece aceasta nu s-a constituit parte civilă în caz, potrivit aceleiași surse.

Monumente funerare
Amanet King Onix
Agromar
Demgy
Mobila SH
Reno Depo

Sentința Tribunalului Brașov poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare. În cazul în care pedeapsa va rămâne definitivă, inculpatul va avea mai multe obligații, printre care să frecventeze un program de reintegrare socială pentru prevenirea violenţei derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate și să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o durată de 60 zile la Primăria comunei Șoarș sau la cea din Făgăraș.

Mihăiță C. a fost reţinut pe data de 13 mai, apoi a fost arestat preventiv, fiind cazat la Penitenciarul Codlea. Odată cu condamnarea în primă instanță s-a dispus și eliberarea lui de îndată, cu condiția să nu fie arestat în altă cauză.


Apreciază
Distribuie