Basculante noi pentru deszăpezirea drumurilor din județ

Deszăpezirea drumurilor județene se va face iarna aceasta cu mașini noi.

CNAIR a cumpărat 103 autobasculante, iar 2 au ajuns deja în parcul auto al Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov. Altele 9 urmează să sosească. Prețul mediu al uneia este de 95.100 de euro, fără TVA,  potrivit unui comunicat de presă.

Acestea vor întări capacitatea drumarilor de a desfășura în regie proprie inclusiv acțiuni de deszăpezire pe autostrăzile și drumurile naționale din țară.

Cele 103 basculante, marca Ford, vor intra în dotarea Direcțiilor Regionale din județele Brașov, Constanța, Craiova, Iași, Timișoara, Cluj și municipiul București. Câte vor ajunge în județul nostru se va ști cu exactitate doar în primăvara anului viitor, când distribuirea lor se va încheia, potrivit purtătorului de cuvânt al DRDP Brașov, Robert Elekes.

Pensiunea Confort Morosanu

Acestea au o configurație a tracțiunii tip 6X4, sunt dotate cu lamă pentru îndepărtarea zăpezii și răspânditor pentru materiale antiderapante și vor fi folosite inclusiv pentru alte activităti specifice CNAIR, cum ar fi transportul agregatelor destinate stațiilor de asfalt și al asfaltului produs de acestea. Există însă o problemă, În cazul unui viscol devin inutile și trebuie înlocuite cu freze de zăpadă.

Valoarea contractului pentru cele peste 100 de utilaje este de aproximativ 9.800.000 euro, fără TVA. Compania și-a propus să achiziționeze mai mult de 1000 de mașini si utilaje. 850 a cumpărat până în prezent.


Apreciază
Distribuie