Bătaia de joc a Guvernului! Județul Brașov, penultimul din țară la repartizarea banilor

Primăria Făgăraş

Primăria Făgăraş

Județul Brașov se află pe locul 40 din 41 în privința sumelor alocate 2019 din cotele defalcate din impozitul pe venit.

Doar 28.492.000 lei a aprobat Guvernul Dăncilă pentru cele 58 de primării din tot județul.

Consiliul Județean a aprobat, joi, repartizarea sumei corespunzătoare cotei de 7,5% din impozitul pe venit estimat a se încasa la bugetul de stat în anul 2019, conform Legii bugetului de stat pe anul 2019, și repartizarea procentului de 20% din cote defalcate din impozitul pe venit și TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, estimate pe anii 2020-2022.

Municipiile Brașov, Codlea și Făgăraş au primit câte 700.000 de lei, în timp ce orașul Victoria a primit 600.000 de lei.

Suma împărțită astăzi nu acoperă nici pe departe necesitățile localităților brașovene, iar primarii se arată deja nemulțumiți, susțin aleșii județeni.

JTTI
Reno Depo
Demgy
Mobila SH
Spalatoria Aqua Carpet
Proaspat Alb
Firma servicii renovare

Potrivit președintelui comisiei de buget-finanțe din cadrul CJ Brașov, Mihail Veștea, împărțirea sumelor a fost o activitate greu de dus la bun sfârșit având în vedere că primarii tuturor celor 58 de localități au multe nevoi investiționale pe care ar fi dorit să le rezolve prin intermediului alocărilor financiare din acest an.

Criteriile care au stat la baza împărțirii sumelor au fost: numărul de locuitori din fiecare localitate și situația fiecărei localități în privința altor surse de finanțare disponibile, în special sursele venite direct de la guvern.

Iată listele cu sumele pe care le vor primii localitățile:


Apreciază
Distribuie