Făgărașul va funcționa pe minus și în 2019, după ce Guvernul a împărțit banii

Făgărașul va funcționa și anul acesta pe deficit, la fel ca în 2018.

Se întâmplă după ce Guvernul a „reușit” să claseze județul Brașov pe locul 40 din 41 în privința sumelor alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit.

Întrebat de ziariști dacă cei 700.000 de lei destinați municipiului nostru sunt de ajuns, după ce Consiliul Județean (CJ) a făcut repartizarea pe localități, primarul Gheorghe Sucaciu spune că nu. Edilul acuză Guvernul că „ne-au aruncat în cârcă o grămadă de cheltuieli” și spune că aleșii județeni nu au vreo vină.

Florian Shaorma
Monumente funerare
Proaspat Alb
JTTI
Amanet King Onix
Spalatoria GPC
Moveos

„Pe lângă faptul că până la această dată nu avem buget, pe care probabil o să-l votăm în jurul datei de 20 aprilie […] avem un buget mult mai mic raportat la cheltuielile care s-au pus în municipiul Făgăraș. Avem un minus de 24 de milioane de lei. Astăzi, am înțeles că ni s-a alocat de la Consiliul Județean o sumă de 700.00 de lei, deci vom avea un deficit de 23.300.000 de lei.

Și CJ a primit […] anul trecut 42 de milioane să împartă la primării, anul acesta a primit 28 de milioane. I-am întețes (pe consilierii județeni – n.r.), nu au de unde să împartă aceste sume, care sunt primite de la Guvern. Ne-au aruncat în cârcă o grămadă de cheltuieli (guvernanții – n.r.), avem un buget mai mare decât anul trecut, de la 39 la 49 de milioane, dar avem cheltuieli mul-mult mai mari față de anul precedent”, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu.


Apreciază
Distribuie