Bătaie… în declarații. Ședință de consiliu local încheiată cu dosar penal

Ședința Consiliului Local Făgăraș de marți seară, care a avut loc la Casa de Cultură, s-a încheiat cu vizita Poliției și a Jandarmeriei, după ce unul dintre consilierii care au părăsit sala a sunat la 112. PNL lasă să se înțeleagă că a avut loc o bătaie, însă Inspectoratul de Poliție Brașov nu confirmă faptele și a deschis un dosar penal in rem.

Gheorghe Sucaciu i-a convocat din nou pe consilierii locali, încercând să obțină aprobarea pentru prelungirea perioadei de implementare a proiectelor care ar trebui realizate prin bugetare participativă. Înainte cu câteva ore, primarul social-democrat amplasase în centrul municipiului pancarte pe care au fost imprimate fotografii cu 10 consilieri locali care nu au votat ori s-au abținut de la vot în repetate rânduri.

Din nou, ședința nu a putut avea loc, după ce aceiași consilieri nu au votat ordinea de zi. Persoane prezente în sală s-au enervat când au văzut că o parte dintre consilieri (PNL, USR, FDGR și PSD) s-au ridicat și au plecat, strigând „rușine, rușine să vă fie” și „vă bateți joc de noi“, întrebându-i: „de ce nu ne ascultați și pe noi?”

În timp ce PNL Făgăraș lasă să se înțeleagă, într-un comunicat, că patru consilieri au fost bruscați și au ajuns la Urgențe din această cauză, iar PNL Brașov îl acuză pe primar că „și-a asmuțit mardeiașii asupra lor, după ce a amplasat în oraș panouri cu fotografiile și numele consilierilor locali”, Gheorghe Sucaciu afirmă într-un mesaj publicat pe Facebook că cei patru „au ajuns la Urgențe pentru… a-și lua tensiunea. Nu îmi permit să glumesc pe acest subiect, aceasta este realitatea. Am vorbit cu managerul Spitalului Municipal, niciunul dintre consilieri nu prezintă probleme medicale, însă au avut tensiunea ridicată.”

Lupta în declarații despre fapte neconfirmate de oamenii legii s-a iscat în mediul online, după ce unul dintre consilieri a apelat numărul unic de urgențe 112, la ieșirea din sala de ședințe. În urma vizitei de seara trecută a oamenilor legii la Casa de Cultură, unde a avut loc ședința, IPJ Brașov a deschis un dosar penal in rem, pentru a cerceta dacă a avut loc fapta sau nu.

„Cu privire la aspectele solicitate, vă comunicăm faptul că polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Făgăraș efectuează cercetări pentru a stabili cu exactitate starea de fapt, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violente, dosar instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraș, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare
Demgy
JTTI
Proaspat Alb

Apelul a fost primit cu privire la o agresiune, iar în acest moment se efectuează verificări și audieri în dosarul penal constituit. În faza în care se află la acest moment, aspectele sunt documentate, in rem, adică cu privire la faptă”, transmite IPJ Brașov.

Nu a fost înregistrată nicio plângere în acest sens până miercuri, potrivit procurorului Adina Peptea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Făgăraș.

L-am contactat pe consilierul PNL Lucian Cupu, încercând să aflăm cine l-a lovit și locul în care a avut loc agresiunea, însă a refuzat să facă vreo declarație.

Poliția va stabili în urma anchetei ce s-a întâmplat, marți seara.


Apreciază
Distribuie