Consilieri locali, blamați de primar pe pancarte amplasate în centrul Făgărașului

foto: bunaziufagaras.ro

Manifest al primarului social-democrat din Făgăraș. Gheorghe Sucaciu a amplasat în centrul municipiului pancarte pe care au fost imprimate fotografii cu 10 consilieri locali care nu au votat ori s-au abținut de la vot în repetate rânduri, astfel că nu a fost aprobată în Consiliul Local prelungirea perioadei de implementare a proiectelor alese de cetățeni, în 2020, pentru a fi realizate prin bugetare participativă. 

Pancartele cu consilieri ai PNL, USR, FDGR și PSD au fost amplasate, marți, cu câteva ore înainte de o nouă ședință a Consiliului Local, chiar în locurile unde cele două proiecte ar trebui realizate:  lângă Cetatea Făgăraș și la Casa de Cultură. Făgărășenii care au tranzitat zona s-au oprit și au citit mesajul de pe materialele expuse în centrul orașului: „Nu s-au cerut bani în plus, ci doar timp să putem finaliza lucrările”.

Primarul Gheorghe Sucaciu a declarat pentru bunaziuafagaras.ro că „aceste proiecte, depuse și votate de cetățeni, au nevoie de o prelungire pentru a fi implementate. S-au mai făcut prelungiri, dar există motive bine întemeiate, din cauza birocrației întâlnite în sistemul public. Am discutat cu consilierii, până în momentul de față, în patru sau cinci ședințe. Ei nu binevoiesc să voteze prelungirea perioadei de realizare a proiectelor prin bugetarea participativă. Nu toți cetățenii au posibilitatea să intre pe rețelele de socializare și să se informeze corect, așadar am decis să pun cele două pancarte prin care să informez cetățenii de ce nu se realizează aceste investiții. Am pus fotografiile lor luate de pe rețelele de socializare. Am apelat și la acest mijloc de informare a cetățenilor”.

Într-un mesaj publicat pe Facebook în 27 octombrie, PNL Făgăraș afirmă că „(…) suma maximă pentru orice proiect cu bugetare participativă este de 71.550 lei, potrivit Regulamentului stabilit de Consiliul Local. Orice depășire a acestei sume trebuie susținută din fonduri proprii de inițiator, sau prin sponsorizări. Consiliul Local a aprobat amenajarea amfiteatrului de lângă Lacul Cetății. Administrația Sucaciu a lansat proiectul, prin 2020, însă l-a atribuit pentru suma de 117.558,83 lei, cu termen de finalizare octombrie 2022. Atenție, cu bani din bugetul local. […] Considerăm acțiunea primarului Sucaciu una abuzivă, pentru că încalcă flagrant Hotărârea Consiliului Local și implicit legea finanțelor publice, având în vedere că suma alocată depășește valoarea de 71.300 lei (…)”.

Spalatoria GPC
JTTI
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Second hand & outlet
Fantanita Craiesei

Cetățenii au decis prin vot, în 2020, să fie realizat un nou amfiteatru pe un spațiu aflat în stare de degradare, lângă Cetatea Făgăraș, pentru a fi dat comunității. „Propun reamenajarea zonei într-un amfiteatru cu miniscenă și gard de protecție în zona lacului”, se arată în motivarea inițiatorului.

Cel de-al doilea proiect votat de făgărășeni, pentru care primarul Sucaciu cere prelungirea termenului de implementare, este reabilitarea fântânii din fața Casei de Cultură, nefuncțională în prezent.

O nouă ședință a Consiliului Local are loc astăzi, de la ora 18.00, la Casa de Cultură.

foto: bunaziuafagaras.ro
foto: bunaziuafagaras.ro


Apreciază
Distribuie