Bisericile din Țara Făgărașului strâng produse și bani pentru ucrainenii afectați de război. Primul transport, la Cernăuți

Preoții ortodocși din toate localitățile Țării Făgărașului au demarat campania de strângere a ajutoarelor pentru cei care suferă de pe urma războiului din Ucraina.

Potrivit preotului Iulian Boac, protopopului Făgărașului,  credincioșii bisericilor din municipiu și din satele din jur au colectat deja pături, lapte praf, scutece, conserve dar și sume de bani.

Primul transport va pleca în această săptămână la Cernăuți pentru românii și ucrainenii care au fugit din calea armelor și care s-au adăpostit în taberele de refugiați din Bucovina de Nord.

Colectarea donațiilor va continua cât va fi nevoie pentru ajutorul semenilor.

Senchea
Monumente funerare
Amanet King Onix
Demgy - locuri de munca
Stihl
Spalatoria GPC

Fiecare credincios poate face donații la orice biserică din Făgăraș și din satele Făgărașului. Preoții se ocupă de centralizarea alimentelor sau păturilor și eliberează chitanțe pentru sumele de bani donate. Apoi, noi, cei de la protopopiat, ambalăm corespunzător bunurile și le transportăm către refugiați.

Mulțumim credincioșilor pentru implicare și pentru profundul atașament pentru cei aflați în suferință” a declarat preotul Iulian Boac.

Apelul Bisericii este ca oamenii să doneze în special conserve pentru că, în vreme de război, alte tipuri de alimente fac imposibilă folosirea lor directă. Nimeni nu are timp acolo să gătească astfel că banii, conservele și păturile sunt cele mai accesibile pentru refugiați.


Apreciază
Distribuie