Județul Brașov, alături de Crucea Roșie pentru sprijinirea populației din Ucraina

Autoritățile județene s-au întâlnit marți, 1 martie pentru a hotărî cum se va desfășura în județul Brașov campania umanitară de ajutorare a populației din Ucraina.

La întâlnire au participat Mihai Cătălin Văsii – prefectul județului, Adrian Veștea – președintele Consiliului Județean, col. Lucian Marciu – inspectorul șef al ISU Brașov, Gabriela Cercel – directorul executiv al Crucii Roșii filiala Brașov, dr. Romeo Boancă – coordonatorul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență și Sebastian Marinescu – șeful Serviciului Public Județean Salvamont Brașov.

Întâlnirea a avut drept scop stabilirea modalităților de organizare și desfășurare a campaniei umanitare, de coordonare și abordare unitară a acesteia, plecând de la necesitățile populației și sistemului medical de urgență din Ucraina. Sunt mulți cei care doresc să ajute, însă scopul nostru este ca în Ucraina să ajungă lucruri de care oamenii de acolo au într-adevăr nevoie, în primul rând produse de strictă necesitate, iar în acest sens avem deja solicitări concrete de la Societatea de Cruce Roșie din Ucraina”, a declarat prefectul Mihai Cătălin Văsii.

În cadrul întâlnirii, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a spus că va propune alocarea unor fonduri, sub formă de donație, către Crucea Roșie România, pe care aceasta să le utilizeze pentru ajutorarea populației din Ucraina și a celor care se refugiază de acolo din cauza războiului. În plus, pentru a veni în sprijinul Crucii Roșii, Consiliul Județean Brașov va pune la dispoziție un spațiu de depozitare cu o suprafață de 1.000 mp, situat în Parcul industrial Metrom, astfel încât toate bunurile colectate să fie depozitate în cele mai bune condiții și să ajungă rapid la oamenii aflați în suferință.

Brands Outlet
Florian Shaorma
Balan Tour
Monumente funerare
Amanet King Onix
Demgy

Veștea a spus și că va propune omologilor săi, președinții consiliilor din celelalte județe, să procedeze la fel și să sprijine Crucea Roșie.

Persoanele sau companiile care doresc să doneze sume de bani pentru campania umanitară de ajutorare a Ucrainei o pot face prin intermediul paginii de internet a Crucii Roșii Române: www.crucearosie.ro

Produsele colectate vor fi organizate de către Societatea Națională de Cruce Roșie din România în transport umanitar și trimise la Crucea Roșie Ucraineană.


Apreciază
Distribuie