Încep lucrările la Școala Generală nr. 7. Unde vor învăța elevii și cât costă chiria spațiilor

ACTUALIZARE

În ședința ordinară a Consiliului Local Făgăraș de joi, 3 martie, aleșii locali au votat pentru închirierea clădirilor.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Elevii Școlii Generale nr. 7 din Făgăraș vor fi mutați în două clădiri de pe str. Inocențiu Micu Klein. Dacă în ședința de joi, 3 martie, consilierii locali vor aproba închirierea clădirilor, copiii vor învăța acolo cel puțin până în luna iunie 2023 deoarece școala lor intră într-un proces de modernizare și consolidare.

Potrivit proiectului de Hotărâre pentru închirierea spațiilor, este vorba despre :

  1. imobil teren (curte împrejmuită) în suprafaţă de 587 mp; situat în Făgăraş, str. Inocenţiu Micu Klein, nr. 21, proprietatea S.C. IGI Rent Imobiliare S.R.L. Făgăraş. Construcția  de 620 mp este compusă din parter și două etaje, având 9 săli de clasă, 3 grupuri sanitare, holuri de acces, scări şi oficii.
  2. imobil teren (curte) în suprafaţă de 863,5 mp situat în Făgăraş, str. Inocenţiu Micu Klein, nr. 21, proprietatea Biserica Evanghelică C.A. Făgăraş. Clădirea cu suprafaţă utilă de 274 mp este compusă din 4 săli clasă, 1 hol, 2 grupuri sanitare.

Preţurile de închiriere, stabilite în urma negocierii de către Comisia de evaluare cu proprietarii imobilelor sunt:

■ 505.580 lei (TVA inclus), preţul total pentru imobilul S.C. IGI Rent Imobiliare S.R.L, aferent perioadei contractuale (15 martie 2022 – 15 iunie 2023)

■ 72.000 lei, preţul total pentru imobilul Bisericii Evanghelice, aferent perioadei contractuale  (15 martie 2022 – 15 iunie 2023)

Spalatoria GPC
UPRUC-CTR
RIM Fam
Florian Shaorma
Autopel
Monumente funerare
Proaspat Alb

Au mai fost purtate discuţii cu Viitorul SA pentru închirierea imobilului situat pe Strada Doamna Stanca nr. 22, însă nu au fost transmise nici ofertă de preţ scrisă şi nici detalii clare referitoare la termenul la care imobilul poate fi pus la dispoziţie, se arată în raportul Comisiei de negociere.

Mutarea elevilor și a profesorilor în clădirile de pe str. Inocențiu Micu Klein a fost deja discutată cu toți cei vizați.

Înainte de semnarea ordinului de începere a lucrărilor, am avut două sesiuni de discuții cu părinții și profesorii, iar elevii vor face școală doar de dimineață”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu.

Primăria a predat amplasamentul constructorului, care va extinde și moderniza Școala Generală nr. 7. Organizarea de șantier va începe imediat după mutarea elevilor.

Pe lângă consolidarea clădirilor, se va construi și un nivel nou. Cel de-al treilea etaj este destinat laboratoarelor de chimie, fizică, informatică, limbi străine și științe naturale. În incinta școlii va fi construită și o sală de sport.


Apreciază
Distribuie