Blocuri reabilitate termic cu fonduri nerambursabile

Patru blocuri din Făgăraș vor fi reabilitate termic cu fonduri nerambursabile (60%) și bani din bugetul local (15%), iar o parte din totalul investiției va fi suportată de proprietarii locuințelor (25%).

Primăria va acoperi toate costurile necesare pentru demararea și finalizarea proiectului, urmând să-i recupereze, treptat, de la locatarii din cele patru imobile. Aceștia își vor achita partea cu ajutorul unor rate pe cinci ani.

Primarul Gheorghe Sucaciu a semnat, miercuri, contractul de finanțare, în valoare totală de 6.015.212, 3 lei, la un an de la depunerea proiectului în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Victoria Federal IFN
Reno Depo
Mobila SH
Proaspat Alb
Florian Shaorma

Blocurile 4, 5 și 6 situate pe strada Câmpului și blocul 51A de pe strada Teiului vor beneficia de izolarea termică a pereților exteriori, a zonei de intrare în scară, a ferestrelor, a soclului, a planșeului peste subsol, bordarea cu fâșii de vată minerală bazaltică rigidă a planșeelor, termoizolarea planșeului peste ultimul nivel, înlocuirea tâmplăriei exterioare, închiderea balcoanelor si a logiilor, precum și de dotarea instalațiilor cu corpuri noi de iluminat pe baza de sensor de mișcare. 

„Personal, mi-aș fi dorit ca toate blocurile din municipiu să beneficieze de astfel de lucrări. Din păcate însă, deși la apelul precedent erau documentațiile pentru 18 blocuri, când au fost invitați la dezbatere pentru depunerea proiectului pe noul apel, doar reprezentanții celor patru blocuri au adus documentațiile și au reușit să fie incluși în proiect”, scrie primarul pe pagina personală de Facebook.


Apreciază
Distribuie