Cîrje a demisionat: Renunț la a fi părtaș la o strategie rudimentară

foto: bunaziuafagaras.ro/Cătălin Cîrje (centru)

Cătălin Cîrje (ALDE) a demisionat din funcția de consilier local în timpul ședinței de miercuri, 27 februarie.

Fostul viceprimar își motivează gestul prin lipsa de viziune a actualei conduceri și enumeră proiectele finalizate în timpul mandatului său. El scrie în demisia pe care a înaintat-o în plenul Consilului Local că în ultimii doi ani și jumătate s-a deviat fundamental de la dezvoltarea unor obiective importante, iar orașul se îndreaptă într-o direcție greșită. Mai mult, afirmă că este „siderat şi dezamăgit” că mulţi consilieri recunosc că uneori se iau măsuri proaste, însă doar între patru ochi.

Odată cu demisia, membrul ALDE a înmânat și un manifest jurnaliștilor prezenți, legat de presupuse dezinformări ale primarului Gheorghe Sucaciu.

Redăm mai jos textul integral al demisiei semnată de Cătălin Cîrje. Eventualele erori de ortografie aparțin semnatarului:

„S-au împlinit de curând zece ani de când activez în Administraţia Publică Locală din Făgăraş, ca şi viceprimar şi apoi consilier, lăsând în urmă mea zeci de proiecte pe care le-am iniţiat, le-am promovat şi le-am susţinut alături de foşti colegi şi de oamenii cu care am lucrat în Primăria Făgăraş începând din 2008.

Din nefericire, în ultimii doi ani şi jumătate, lipsa de viziune a conducerii a adus un dezechilibru în plan administrativ care sunt convins că va afecta cetăţenii municipiului Făgăraş, pe termen mediu şi lung.

Poate că, uneori, poziţia tranşantă exprimată de mine a deranjat şi poate că nu am reuşit întotdeauna să mă fac înţeles. Dar las în urmă proiecte finalizate în vechea Administraţie ca „Reabilitarea Sălii Tronului şi a Turnului Thomory”, deschiderea ciruitului muzeal al nivelului doi al castelului, reabilitarea integrală a unor cartiere ca T. Perţia, T. Vladimirescu, 13 Decembrie sau V. Alecsandri. Şi mai rămân spre implementare câteva proiecte gândite în anii 2008 – 2016 (reabilitarea a 20 km de şosele, studiile DALI pentru reabilitarea Cetăţii şi a Centrului Vechi). Apropo, cunosc oare cetăţenii din Cartierul Veteranilor sau din str. Crinului, de pildă, că în bugetul din 2016 s-au aflat banii pentru reabilitarea străzilor iar noua conducere administrativă i-a mutat pe alt capitol bugetar?

Probabil că cineva va zâmbi ironic la aceste cuvinte dar faptele din trecut, în comparaţie cu cele din prezent, i vor sublinia curând neputinţa şi lipsa de viziune.Nu cunosc ca cineva, în ultimii ani, să fi reproşat ceva despre aceste lucruri realizate.

JTTI
Monumente funerare
Amanet King Onix
Agromar
Sezar Forest - soferi profesionisti

Consider că, în ultimii doi ani şi jumătate, conducerea oraşului a deviat fundamental de la dezvoltarea unor obiective importante şi, pe alocuri, îndreaptă oraşul într-o direcţie greşită.

Sunt siderat şi dezamăgit de faptul că mulţi dintre colegii consilieri recunosc, doar între patru ochi că, uneori, se iau măsuri proaste. Chiar ei dezavuează măsurile pompieristice şi starea de tensiune care planează. Şi totuşi, în timpul votului, majoritatea îşi ignoră propria conştiinţă şi votează altfel

Sunt dezamăgit şi de unii oameni din presă. Le cunosc inteligenţa şi de aceea nu le înţeleg servilismul de care dau dovadă uneori, ignorând puncte de vedere contradictorii cu ale primarului.

Vin doar cu câteva exemple de proiecte pe care mulţi consilieri nu le-au susţinut între patru ochi, dar pe care în cele din urmă le-au votat. Sunt subiecte la care presa a rămas imună şi nu a reacţionat iar punctul meu de vedere, ca opozant, a fost ignorat. Pentru mine, aceste proiecte au umplut paharul şi m-au determinat să demisionez astăzi din Consiliul Local.

  • transferul rampei de gunoi, din administrarea Judeţului, în administrarea oraşului, cu costuri uriaşe.
  • creşterea tarifelor la Ecoterm
  • preluarea variantei de DN 1, de la Ministerul Transporturilor, pe umerii cetăţenilor Făgăraşului (costurile pentru execuţie si întretinere sunt pre mari pentru bugetul local).
  • expropierea fără temei şi achiziţia de imobile, transformând primăria într-o veritabilă agentie imobiliară.
  • alocarea pentru învatamant a sumei de 0 lei (zero) pentru şcoli, în bugetul din 2018, fapt fără precedent în ultimii 10 ani.
  • retragerea fondurilor alocate în 2016 pentru finalizarea circuitului vizitabil de la nivelul superior al Castelului
  • ultima ispravă la început de 2019 a fost dublarea tarifului la salubritate (de la 6,5 lei, la 13 lei).

Toate acestea, mă determină să renunţ la a fi părtaş la o strategie rurală şi rudimentară, lipsită de viziune pentru pretenţiile unei localităţi atât de importante, a doua ca mărime de pe raza judeţului Braşov.

Mulţumesc colegilor din Consiliu pentru perioadele bune de colaborare din ultimii zece ani, mulţumesc presei pentru cuvintele din mesajul meu de final, pe care am speranţa că le va prelua şi le va transmite cetăţenilor pe care am avut onoarea să-i reprezint”.


Apreciază
Distribuie