Manifest împotriva lui Sucaciu, depus de Cîrje odată cu demisia

Odată cu înaintarea demisiei din funcția de consilier, Cătălin Cîrje (ALDE) a înmânat și un manifest – atât consilierilor locali, cât și ziariștilor prezenți la ședința ordinară. Precizăm că acesta prezintă sigla partidului, dar nu este semnat de Cîrje sau președintele filialei locale, Cosmin Poparad.

Membrul ALDE acuză actuala conducere, printre altele, de lipsă de transparență, minciună și că a eșuat în administrarea Ecoterm. Președintele de ședință, Ion Negrilă, a vrut să discute documentul, dar Cîrje a refuzat, explicând că nu mai are nimic de adăugat.

Primarul Gheorghe Sucaciu a încercat să răspundă acuzațiilor, totuși, însă Cîrje a refuzat categoric un dialog, motivând că nu mai este consilier. Apoi l-a îndrumat pe Sucaciu către un membru al partidului ALDE dacă vrea să ofere explicații, s-a ridicat și s-a făcut nevăzut.

Două dintre acuzații sunt legate de Secția de Pediatrie a Spitalului Municipal și de Ecoterm.

„Deși a dat informația presei conform căreia în anul 2018 a fost desemnat câștigătorul licitației pentru Lucrările de la secția de Pediatrie, această informație nu se regăsește public pe Sistemul Eectronic de Achiziții Publice (SEAP), procedura apare ca fiind în două rânduri, ultima dată în iunie 2018. […] Eșecul administrării societății (Ecoterm – n.r.), care în ultimii doi ani a mers (mai mult – n.r.) în regres decât în progres și s-au propus 3 administratori speciali într-un an și jumătate”, se arată în manifest.

Florian Shaorma
Narin
Amanet King Onix
Belvedere - revelion 2023
True Energy
Demgy
Monumente funerare

Sucaciu a oferit explicații consilierilor care au rămas în ședință. El a afirmat că „dacă ar fi știu domnul Cîrje că în legislație, dacă scoți de două ori la licitație o lucrare și nu vine nicio firmă, atunci ai posibilitatea de a avea o negociere directă, trimițând solicitări la firme să vină să își depună oferta. De-aia nu apare în SEAP, pentru că așa este legislația”.

În privința Ecoterm, edilul șef spune că va prezenta documente care vor dovedi cine a adus, de fapt, societatea în situația actuală.

„Păi vorbim de eșecul administrației din ultimii doi ani? Aș fi vrut să stea domnul Cîrje aici să vedem al cui este eșecul Ecoterm și cine ne-a dus în situația de astăzi. Am luat dosarul de la ședința respectivă în care el susținea tare și mare că vin investitori și salvează Ecotermul. O să scoatem acele procese verbale de ședință, o să vedem cine a încurajat acel parteneriat, acel plan de organizare”, a declarat primarul.

În finalul intervenției, Gheorghe Sucaciu a afirmat că demisia lui Cîrje nu poate fi pusă în cârca actualei administrații, pentru că nu are o astfel de „putere” și că, de fapt, a recurs la acest gest pentru că „nu mai are nicio credibilitate în fața nimănui. Are probleme din toate punctele de vedere, de-aia își dă el demisia”.


Apreciază
Distribuie