Ludovic Orban, la Făgăraș: Guvernul blochează fondurile europene pentru localitățile mici

Ludovic Orban acuză Guvernul PSD-ALDE că împiedică localitățile mici să acceseze fonduri europene pentru dezvoltare.

Președintele PNL a declarat într-o conferință de presă, susținută vineri seara la Făgăraș, că primarii din Țara Făgărașului se plâng că localitățile care au sub 2.000 de locuitori nu sunt eligibile pentru a accesa finanțări cu fonduri nerambursabile.

„Destui primari, și nu numai aici în Țara Făgărașului, ci și în alte zone, mi-au reclamat faptul că localitățile sub 2.000 de locuitori nu sunt eligibile pentru fonduri europene, ceea ce este o tâmpenie care este inventată de birocrații de la București și care împiedică accesul la fonduri europene pentru foarte multe comunități locale. Evident că mi-am asumat ca pe următorul exercițiu financiar, 2021-2027, să nu mai apară această limitare a accesului la resurse europene”, a declarat Orban.

Demgy
Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Sumi Agro - Shigeki

Șeful liberalilor a criticat și „ordonanța lăcomiei”, spunând că aceasta va genera costuri suplimentare care vor cădea „în spinarea autorităților locale”. Ordonanţa 114, prin care Guvernul a plafonat preţuri la energie şi a introdus o serie de taxe, a fost adoptată tacit de Senat, în noaptea de joi spre vineri.


Apreciază
Distribuie