Brașov: alte 3 cazuri de coronavirus. În total, 14 persoane confirmate în ultimele ore

Pe teritoriul României au fost confirmate 260 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus) până miercuri, 18 martie, ora 18.

De la informare de la ora 10, specialiștii au găsit încă 14 cazuri noi, după cum urmează: 7 în București, 3 în Brașov, 2 în Constanța, câte unul în Maramureș și Dolj.

Toate persoanele testate pozitiv la COVID-19 sunt fie contacți ale unor cazuri pozitive, fie persoane aflate în carantină. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 2 ani și 57 de ani.

La nivel național, în carantină instituționalizată sunt 3.510 persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat coronavirusul. Alte 26.545 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Grupul de Comunicare Strategică informează că au fost prelucrate 4.670 de teste. Dintre acestea, 4.410 au fost cu rezultat negativ, adică persoanele de la care au fost prelevate mostrele analizate nu sunt infectate cu COVID-19. Testele au fost prelucrate în 8 unități sanitare din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Craiova, Iași și Constanța, inclusiv la Institutul Cantacuzino.

Monumente funerare
Amanet King Onix
BPM - excavatorist
Proaspat Alb
Demgy
Reno Depo

În stocul unităților sanitare care realizează diagnosticarea se află în acest moment 3.746 teste de diagnosticare moleculară (Real Time PCR).

Potrivit aceleiași surse, SC Unifarm SA achiziționează și distribuie  în permanență către unitățile sanitare, pe bază de comandă,  teste de diagnostic.

Lista cazurilor de infectare, aici!


Apreciază
Distribuie