Brașoveanul Radu Hossu, primul civil român decorat de președintele Ucrainei

foto: Facebook/ Radu Hossu

Brașoveanul Radu Hossu a fost decorat cu Ordinul de Merit gradul III de către președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, pentru sprijinul oferit Ucrainei în războiul cu Rusia.

Hossu urmează să primească distincția și oficial, de la șeful de stat ucrainean. Potrivit decretului semnat de Zelensky, distincția este pentru „o contribuție personală semnificativă la consolidarea cooperării interstatale, sprijinirea suveranității statului și integrității teritoriale a Ucrainei, popularizarea statului ucrainean în lume”, transmite Radio România Brașov.

Radu Hossu este cel care a semnat Rezumatele de Noapte, începute din 26 februarie 2022, ce sintetizau informațiile privind războiul din Ucraina. El este singurul civil român decorat de șeful statului ucrainean.

Cabinet ORL
Monumente funerare
Demgy
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Mogaldea Therapy
Proaspat Alb
Second hand & outlet

„Distincția primită din partea președintelui Zelenski este o mare onoare pentru mine și, de fapt, în realitate, este o recunoaștere a susținerii poporului român față de Ucraina, pentru că în spatele meu sunt zeci de mii de oameni care m-au susținut și au susținut demersul meu printr-un like, printr-un share pe facebook, prin a vorbi cu prietenii lor, care într-un final au ajuns să doneze și astfel să ajungem la o sumă de peste 600.000 euro care s-a transformat în produse și echipamente care au ajutat la salvarea a mii de vieți”, a transmis Hossu pentru Radio România Brașov.

Din august 2022 a început strângerile de fonduri pentru a ajuta civilii și militarii Forțelor Armate ale Ucrainei, fiind cumpărate alimente, ba chiar și echipamente care să asigure electricitate sau căldură. Tot din donațiile celor care au răspuns apelului lui Radu Hossu a fost amenajat Complexul Medical Oleg Gubal, deschis de curând.


Apreciază
Distribuie