Brașovul, pe urmele Sibiului. Președinții secțiilor de vot se retrag

Brașovul o ia pe urmele Sibiului. Președinții secțiilor de vot se retrag pe bandă rulantă cu trei zile înaintea referendumului pentru redefinirea familiei.

După situația critică semnalată la Sibiu, unde jumătate dintre cei desemnați s-au retras de pe liste, în județul nostru se întâmplă același lucru, potrivit Bună Ziua Brașov.

10% dintre președinții secțiilor de votare sunt de negăsit sau au anunțat că vor lipsi din motive personale, potrivit lui Claudiu Petra, reprezentantul Autorităţii Electorale Permanente la Braşov.

Situații similare se înregistrează în cel puțin alte cinci județe din țară. Peste 470 de președinți de secții din Olt, Neamț, Arad, Timiș și Bihor au anunțat că nu pot participa din motive medicale sau pentru că nu s-ar afla în localitate. Iar numărul celor care sună să-și anunțe absența este în creștere, potrivit Europa FM.

Demgy
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Agromar
Monumente funerare
Reno Depo
Florian Shaorma

Dacă nu vor fi găsiți înlocuitori, se va ajunge la un blocaj.

Aproximativ 100 de milioane de lei, adică circa 21,5 de milioane de euro, se vor cheltui de la bugetul de stat pentru ca referendumul să aibă loc, potrivit surselor guvernamentale citate de Mediafax. Ar putea costa chiar dublu, potrivit ministrului Finanțelor. Eugen Teodorovici declara în luna august că suma se ridică la 200 de milioane de lei.


Apreciază
Distribuie