Buget de 500 miliarde lei vechi

Aproape 500 de miliarde lei vechi este bugetul Făgăraşului, un buget destul de auster în oglindă cu necesităţile administraţiei locale, un buget împărţit pe domenii de funcţionare de consilierii locali aseară şi care seamănă foarte bine, ca şi cifre, cu cel de anul trecut.

500 de miliarde a estimat că va câştiga municipalitatea în acest an din taxe şi impozite locale, din subvenţii de la stat şi de la Consiliul Judeţean Braşov.

Tot atât va şi cheltui până la finele lui decembrie 2014 pe salarii, investiţii în oraş, reparaţii curente sau confinanţări ale proiectelor europene.

Deşi suma pare pompoasă, edilii s-au văzut nevoiţi să taie din adevăratele sume care ar fi fost necesare pentru cetate, catedrală, spital, casă de cultură, sport, şcoli, grădiniţe ori cartiere nereabilitate. Au alocat fiecărui domeniu câte ceva, dar nu suficient.

Proaspat Alb
Reno Depo
JTTI
Monumente funerare
Demgy
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Spalatoria Aqua Carpet

Şedinţa de buget de joi seara a adunat în sala Primăriei toţi directorii instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Local, veniţi să vadă cât li se alocă instituţiilor pe care le conduc.

În ziarul de marţi, 4 februarie, aflaţi cu amănunte cum s-au împărţit banii Făgăraşului.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie