Burse în Marea Britanie pentru liceeni

sursa foto: cam.ac.uk

Elevii din clasele a X-a, care vor să învețe în instituţii de învăţământ din Marea Britanie, pot obține burse de studiu pentru asta.

Liceeni care îşi doresc să petreacă următorii doi ani în Marea Britanie, se pot înscrie, până pe 15 decembrie, la un concurs lansat de Asociaţia Ține de Noi.

Majoritatea burselor acoperă în totalitate costurile, taxele şcolare, cazarea şi cheltuielile de masă. Acestea sunt cuprinse între 35.000 şi 42.000 lire sterline.

În anii trecuţi peste 100 de elevi români au petrecut câte un an sau doi în această bursă, ajungând apoi studenţi la facultăţi precum Oxford sau Cambridge.

Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Mobila SH
Proaspat Alb
Demgy
Florian Shaorma

Criterii de eligibilitate pentru bursele complete: elevii să fie înscrişi într-o formă de învăţământ de nivel liceal, fiind în prezent în clasa a X-a, să nu ocupe, la momentul înscrierii, un loc într-o şcoală din Marea Britanie, venitul părinţilor (brut, combinat) pe anul 2017 să nu depăşească echivalentul în lei a 30.000 lire, vârsta elevului trebuie să fie, la 1 septembrie 2018, între 16 ani şi 17 ani şi şase luni.

Transmiterea documentelor se va face iniţial în format electronic la adresa: burse@tinedenoi.ro, urmând ca într-o etapă viitoare, după selecţia preliminară, elevii acceptaţi pentru concursul final să transmită şi fizic documentele la o adresă indicată ulterior.


Apreciază
Distribuie