Burse pentru elevi, acordate de Fundația Comunitară Țara Făgărașului și Bilka

Fundația Comunitară Țara Făgărașului a lansat, astăzi, Fondul de Burse Bilka, alături de sponsorul unic.

Denumit „Pentru educație în Țara Făgărașului”, proiectul a fost conceput pentru susținerea elevilor buni la învățătură să își continue studiile, în ciuda situației materiale precare.

„Tinerii reprezintă una dintre bogăţiile Ţării Făgăraşului, iar prin educație ei devin membri ai comunităţii care pot influenţa pozitiv soarta acesteia.  Din acest motiv, dorim să îi susținem pentru a-şi continua studiile pe elevii care învaţă bine dar sunt în pericol să abandoneze şcoala din cauza veniturilor mici ale familiei din care fac parte.

Ne propunem să sprijinim generațiile viitoare de tineri care, prin aportul lor, pot dezvolta economic și cultural comunitatea din care fac parte. Prin acest Fond, oferim oportunitatea tinerilor cu o situație financiară precară să devină o componentă activă a comunității în care trăiesc. Acest lucru se va realiza prin oferirea unui sprijin financiar şi prin medierea unei relaţii de mentorat”, se arată într-un comunicat de presă al organizației.

Cuantumul unei burse este de 1900 de lei și pot aplica elevi din Țara Făgărașului din clasele V-XII, înscriși la o formă de învățământ în anul școlar 2019-2020, care au promovat anul școlar anterior și care au încheiat cu cel puțin media 8 anii anteriori.

Monumente funerare
Bikeathon 2020
Copy Center TMF

Venitul pe membru de familie nu trebuie să depășească 900 de lei/lună în ultimele 90 de zile, iar cel care aplică trebuie să se fi implicat în activități extrașcolare care pot fi dovedite cu documente. Bursele se acordă pentru anul școlar 2019-2020 în urma unei jurizări făcute atât de reprezentanți ai Fundația Comunitară Țara Făgărașului, cât și ai sponsorului. Numele beneficiarilor vor fi anunțate pe 24 octombrie 2019.

Elevii trebuie să întocmească un dosar cu documentația disponibilă aiciurmând ca acesta să fie depus fie fizic, la sediul FCTF din strada Republicii 1C, Făgăraș, fie prin e-mail la office@fundatiactf.ro până la data de 16 octombrie.

Pentru detalii şi informaţii ne puteţi contacta la numărul de telefon 0734047672 sau pe office@fundatiactf.ro.


Apreciază
Distribuie