Burse pentru fapte bune, acordate tinerilor din Țara Făgărașului

Fundația Comunitară Țara Făgărașului acordă burse celor care vor să scoată la lumină poveștile din zonă.

Bursele „Jurnalist pentru fapte bune”, sunt în valoare de o mie de lei fiecare și sunt oferite prin fondul „Orașul în Vitrină”. Acestea vor acoperi cheltuielile necesare pentru documentarea și redactarea a cel puțin trei articole, în perioada 8 octombrie – 8 decembrie 2018.

Subiectele materialelor trebuie să fie inițiative civice din Țara Făgărașului. Cei interesați de aceste burse sunt nevoiți să completeze formularul (aici) până pe 1 octombrie. Acesta include o secțiune în care este solicitat un articol/interviu/reportaj/fragment de scriere creativă.

Pot aplica persoanele cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 ani, cu activitate constantă în zona noastră. Juriul care va evalua concurenții este format din șapte membri. Aceștia sunt jurnaliști și specialiști în comunicare din Făgăraș, Brașov și București: Anca Zaharia, Adina Deliu, Liviu Ardelean, Ovidiu Vrânceanu, Laura Ionescu, Ana-Maria Elian și Ilinca Stanoevici.

Rezultatele selecției vor fi publicate luni, 8 octombrie, pe site-ul Fundației   Comunitare Țara Făgărașului.

Bilka - consultant vanzari
Pensiunea Confort Morosanu

Câștigătorii se vor putea consulta pe întreaga perioadă cu doi mentori.

„Orașul în vitrină” este un proiect al câtorva tineri care au participat la Programul de Leadership al Institutului Aspen România și este administrat de Fundația Comunitară Țara Făgărașului. Fondurile puse la dispoziție pentru prima sesiune de finanțare, în anul 2016, au provenit de la Institutul Aspen România.

Prima sesiune de finanțare Fondul ”Orașul în Vitrină” a însemnat organizarea a trei ateliere creative cu invitați din toate colțuri țării și lansarea a două burse de jurnalism „Jurnalist pentru Fapte Bune” pentru tinerii din Făgăraș. Iată articolele publicate de către cei 2 bursieri câștigători, aici și aici.


Apreciază
Distribuie