RO-ALERT, testat în județul Brașov

Aplicația RO-ALERT este testată și în judeţul Braşov, joi şi vineri, 20-21 septembrie. Sute de făgărășeni au primit alerte în această dimineață.

Departamentul pentru Situații de Urgență transmite mesaje de testare a noului sistem, lansat sâmbătă. Unul astăzi, valabil pentru întreg judeţul, iar unul mâine, care va viza patru unităţi administrative teritoriale şi jumătate din municipiul Braşov.

Pentru ca utilizatorii să poată recepționa mesajul pe telefoanele mobile, acestea trebuie configurate pe baza indicațiilor transmise de stat, disponibile pe site-urile ro-alert.ro.

Toți românii vor fi alertaţi pe telefon în cazul unor situații de urgență majore, care le-ar putea pune viețile în pericol. Serviciul va fi folosit în cazul unor calamități naturale, fenomene meteo extreme, inundații de proporții mari sau dezastre de origine umană.

Qi Meridian
RIM Fam
Demgy
Monumente funerare
Autopel
Amanet King Onix
Spalatoria GPC

Atenție, alertele nu vor fi transmise şi în caz de cutremur, pentru a evita panica, potrivit lui Raed Arafat.

Ideea de a fi creat sistemul RO-ALERT a apărut după furtunile violente din toamna anului 2017, care au avut loc în centrul și vestul țării. Opt persoane și-au pierdut viețile în urma acestora.

Dispozitivele iPhone nu pot fi deocamdată configurate, iar autoritățile promit că problema va fi rezolvată până în decembrie 2018.


Apreciază
Distribuie