Cabana Podragu din Munții Făgăraș se vinde cu aproape 2,5 milioane de lei

sursa foto: olx.ro

Cabana Podragu, emblematică pentru Munții Făgăraș, a fost scoasă la vânzare. Proprietarul acesteia cere aproape 2,5 milioane de lei.

Corina Iosif este cea care a administrat Cabana Podragu pentru mai bine de 30 de ani. Din motive de sănătate, dar și din cauza lipsei de personal, a decis că este momentul să o pună la vânzare.

„Îmi este foarte greu să mă despart de ea. Acum câțiva ani am suferit un accident vascular și nu știu dacă pot să mai administrez cabana. O altă problemă ar mai fi mâna de lucru, care se găsește foarte greu. Decizia de a o pune spre vânzare a fost luată acum trei luni. Poate reușesc să găsesc o altă variantă, dar cabana este în continuare la vânzare”, a declarat Corina Iosif pentru Ora de Sibiu.

Cabana Podragu se vinde doar la pachet cu Cabana Turnuri, aceasta din urmă având rolul de adăpost intermediar pe traseul dinspre orașul Victoria spre Cabana Podragu, fapt ce justifică conexiunea dintre cele două cabane.

Cu o capacitate de cazare de 70 de locuri, Cabana Podragu este cabana din Munții Făgăraș situată la cea mai mare altitudine, 2136 m, pe o vale glaciară, Valea Podragului, care se ramifică din Valea Arpașul Mare, fiind mărginită la est de Muchia Tărâța și la vest de Muchia Piscul Podragului. În mijlocul unui peisaj de o frumusețe aparte, Cabana Podragu este așezată pe o prispă de stâncă, în partea vestică a lacului mare.

Administratorul a declarat că oamenii vin în continuare la cabană, iar zilele acestea organizează o acțiune de ecologizare a zonei cu elicopterul.


Apreciază
Distribuie