Cadavrul unui făgărăşean zace de o lună la morgă

Cadavrul unui făgărşean de 65 de ani zace de o lună întreagă la morga Spitalului Judeţean Braşov, fără ca aparţinătorii săi să-l ridice. Bărbatul se numeşte Ioan Mărăcineanu, are 65 de ani, nu i se cunoaşte familia, a trăit ca un boschetar prin Făgăraş şi a fost internat de Primărie la Spitalul Stejeriş.

După o bucată de vreme a părăsit unitatea spitalicească şi şi-a găsit sfârşitul pe străzile din Braşov. Găsit de poliţie, a fost dus la morga spitalului, unde încă se află, în pofida faptului că ar avea un fiu. Ultima sa adresă din buletin nu le este de niciun folos autorităţilor locale care nu mai găsesc pe nimeni în apartamentul 19 din blocul A de pe Bulevardul Unirii.

Cel care a ţinut legătura cu morga braşoveană este Mircea Suciu, proprietarul unei firme de pompe funebre din oraş. „Am înţeles că mortul are un fiu care e plecat prin Italia. Nici nu cred că ştie că a murit. Eu am fost la mai multe adrese care ar avea legătură cu el, dar n-am găsit aparţinătorii. A avut o garsonieră în Tudor Valdimirescu. Cei care locuiesc acum acolo mi-au spus că au cumpărat-o de la fosta doamnă Mărăcineanu de vreo 3 ani, dar nu au mai păstrat legătura. Deci bărbatul a fost divorţat. Am auzit că a mai locuit într-o casă pe strada Livezii, care i-a fost lăsată în grijă de proprietari. În buletin figurează adresa de pe Bulevardul Unirii, dar nu-i nimeni nici acolo. O să mai fac o încercare în Cârţişoara, deorece se pare că originea numelui este de acolo”, a mărturisit Mircea Suciu.

Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare
Sezar Forest - soferi profesionisti
Florian Shaorma

Legea spune că dacă aparţinătorii lui nu-l iau acasă de la morgă, cadavrul trebuie să fie îngropat pe cheltuiala primăriei pe raza căruia a fost găsit. Adică Primăria Braşov! Totuşi bărbatul a avut ultimul domiciliu la Făgăraş, aşa că înmormântarea ar putea fi făcută şi de primăria noastră. Până atunci mai sunt şanse ca fiul lui Ioan Mărăcineanu, dacă s-ar mai afla în viaţă, să afle de decesul părintelui şi să-l îngoape creştineşte. Cristina Cornilă

 


Apreciază
Distribuie