Donatorii de sânge, aşteptaţi în fiecare joi la spital

sange - dr. Constatin Grigorita - director medical al spitalului Fagaras

sange - dr. Constatin Grigorita - director medical al spitalului Fagaras

De 5 ani făgărăşenii nu mai pot dona sâne în spitalul din Făgăraş, după ce centrul de colectare care funcţiona aici a fost închis ca efect al crizei.

Situaţia e pe cale să se schimbe, însemnând că există intenţia medicilor de la Centrul de Transfuzii Sanguine Braşov de a veni la Făgăraş o dată pe săptămână pentru recoltare. Directorul medical al spitalului, dr. Constantin Grigoriţă, spune că a avut loc prima discuţie cu reprezentanţii Centrului, iar prima zi de recoltare la nivelul Făgăraşului ar putea fi chiar  joi, 7 martie.

„Dacă se va recolta şi de la Făgăraş se va reuşi acoperirea nevoilor de sânge ale Centrului din Braşov care asigură cu sânge toate spitalele din judeţul nostru, inclusiv pe cel din Făgăraş. Până acum, dacă aveam un bolnav internat la Făgăraş care necesita sânge trebuia să găsim donatori printre rudele sale şi să-i trimitem la Braşov, pentru că numai acolo se făcea recoltarea. În spitalul nostru sunt internaţi în medie pe lună cam 800 de pacienţi. Unii dintre ei au nevoie de transfuzii, cum ar fi cei cu anemie severă sau cei care au avut hemoragie acută şi au pierdut mult sânge etc.,” precizează dr. Grigoriţă (foto).

Agromar
Demgy
Monumente funerare
curatare tapiterie
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Spalatoria GPC

Medicii de la Braşov vor sta la Făgăraş câteva ore în ziua respectivă şi vor veni în prima parte a zilei. Sângele colectat aici va fi transportat la centrul braşovean care se află în vecinătatea Spitalului Mârzescu, unde va fi testat, iar apoi distribuit spitalelor care îl solicită. Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie