Cămătari săltați de mascați, la Victoria. Interlopii cereau dobânzi de 40% victimelor

Percheziții la domiciliul unor cămătari din Victoria au avut loc marți, la care au participat polițiști din Victoria, Făgăraș, Voila,de la Serviciului Investigații Criminale și de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale (SAS). Cămătarii, care cereau dobânzi de până la 40%, au fost arestați pentru 30 de zile.

Din cercetările efectuate de oamenii legii a reieșit faptul că, începând cu anul 2019, un bărbat si o femeie au împrumutat diferite sume de bani mai multor persoane care proveneau din medii vulnerabile din aceeași localitate, pentru care au perceput dobândă de până la 40% din suma împrumutată.

În urma perchezițiilor, din locuința persoanelor bănuite de săvârșirea ilegalităților au fost ridicate mai multe înscrisuri ce conțineau însemnări referitoare la nume, numere de telefon, sume de bani și mai multe documente. De asemenea, au fost ridicate mai multe sisteme informatice și cartele SIM, precum și suma de 24.900 lei.

Demgy
Proaspat Alb
Speedy Pizza
La Turcu
Balan Tour
Senchea - oferta scolarizare 2023-2024

„În baza probatoriului administrat, cei doi suspecți au fost reținuți pe o perioadă de 24 ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, ulterior aceștia au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Făgăraș care a dispus măsura arestării preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor”, potrivit IPJ Brașov.


Apreciază
Distribuie