Camion care transporta lemne cu acte false, depistat în Șercaia

Polițiștii din Voila au depistat în trafic un camion încărcat cu material lemnos, care circula pe DN 1S în localitatea Șercaia, pentru care documentele de transport ar fi fost întocmite în fals.

După oprirea ansamblului de vehicule, înmatriculat în județul Brașov, polițiștii au verificat legalitatea actelor și au descoperit că acesta transporta o canitate de 33,61 mc, lemn rotund, de esență rășinoase-pin.

„În urma celor rezultate din interogarea aplicaței SUMAL, s-a stabilit faptul că transportul era însoțit de un aviz electronic pentru o cantitate de 37,06 mc. material lemnos, având punctul de încarcăre un depozit din or. Zărnești, însă cantitatea care se afla încărcată pe ansamblul auto era încărcată, de fapt, dintr-o altă localitate, pespectiv zona orașului Rupea, județul Brașov, fapt ce a dus la o necorespondență între datele cu fotografiile încărcate în aplicația SUMAL 2.0 și cele constatate de polițiști.

Reno Depo
Mobila SH
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
BPM - excavatorist

Astfel, pentru cele stabilite, s-a întocmit dosar penal privind săvârșirea unei infracțiuni la regimul silvic, dar și a infracțiunii de fals informatic, cercetările fiind continuate de către polițistii din cadrul Secției de Poliție Rurală Voila cu sprijinul polițiștilor din cadrul Biroului pentru Pretecția Fondului Forestier și Piscicol, sub coordonarea unui procuror dn cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov”, a transmis IPJ Brașov.


Apreciază
Distribuie