Canalizare: a treia stradă intră în lucru la Sâmbăta de Sus

Reîncep lucrările la canalizare în Sâmbăta de Sus. Stopate pe timpul sezonului rece, firma din Braşov care a câştigat contractul privind canalizarea comunei, revine la treabă.

Edilul Vasile Andreaş explică faptul că sumele necesare canalizării vin în tranşe de la Ministerul Dezvoltării Regionale.

Spre exemplu, anul trecut comuna a primit 11 miliarde, iar anul acesta Primăria va solicita săptămâna viitoare alte 50 de miliarde.

Edilul Andreaş precizează că solicitarea nu coincide întotdeana cu alocarea propriu-zisă şi că valoarea acesteia din urmă poate fi mai mică.

Până la această oră, pe două stăzi din Sâmbăta s-au introdus conductele de canalizare, iar următoarea care va intra în lucru ar putea fi strada Castelului.

JTTI
Agromar
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Proaspat Alb
curatare tapiterie
Demgy

Pe străzile neasfaltate, canalizarea se introduce pe un singur fir, iar pe cele asfaltate se va introduce pe ambele părţi ale carosabilului, pentru a nu fi afectată şoseaua.

Întreaga canalizare a satului Sâmbăta de Sus se ridică la 2 milioane de euro, iar cea a zonei turistice, care va intra în lucru ulterior, la 1,5 milioane de euro.

Foto: primar Vasile Andreaş

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie