Cîrje și Sucaciu s-au încins

Atmosfera din Consiliul Local s-a aprins, seara trecută, din cauza banilor. Consilierul ALDE Cătălin Cîrje l-a acuzat pe primar că face presiuni asupra membrilor pentru a vota orice, în timp ce Gheorghe Sucaciu îl acuză că a făcut o pasiune pentru blocarea proiectelor sale. 

Subiectele fierbinți au fost stimulentele pentru atragerea unor medici noi în Spitalul Municipal și „Sărbătoarea etniei romilor”.

Conducerea spitalului cere aproape 370 de mii de lei pentru decontarea combustibilului, plata chiriilor sau oferirea unui stimulent lunar pentru 19 medici, de teamă să nu piardă personalul care oricum este insuficient. Aceștia activează aici și vin din localități care sunt la o distanță mai mare de 50 de km de Făgăraș. Constituirea unei comisii care să se ocupe de acest lucru l-a nemulțumit pe Cîrje, care spune că acordarea acestora va fi o povară în bugetul local.

Pe masa membrilor Consiliului Local a mai ajuns un proiect prin care Partida Romilor solicitară ca „Sărbătoarea etniei romilor” să fie introdusă în calendarul manifestărilor care au loc în municipiu. Totodată, a cerut sprijin financiar de cinci mii de lei pentru organizarea evenimentului cultural din 8 aprilie.

Suma ar urma să fie luată din bugetul festivalului „Ceapa de Aur”, astfel că pentru organizarea acestuia ar mai rămâne 20.000 de lei. Cătățin Cîrje nu este de acord și vrea ca suma să fie transferată de la oricare alt eveniment cultural organizat de Casa de Cultură, „cu tot respectul pentru evenimentul romilor”, afirmă acesta.

Amanet King Onix
Spalatoria GPC
JTTI
Florian Shaorma
Monumente funerare
Demgy
Agromar
Moveos

Consilierul ALDE acuză că proiectele sunt votate de colegii lui fără să fie dezbătute, sugerând că există o înțelegere între o parte dintre ei și Gheorghe Sucaciu. În plus, primarul este acuzat că face presiuni asupra celor care nu sunt de acord cu inițiativele lui și le reamintește că au depus un jurământ la învestirea în funcții.

„Domnul consilier Cîrje nici nu știe măcar ce a votat. Banii pentru medici au fost prevăzuți în bugetul municipiului, votat la începutul anului. Nu cred că el nu știa acest lucru, având în vedere că a fost atâția ani și consilier, și în Executiv. Acum a pornit o dezbatere ca să pară interesant, s-a ambiționat să îmi blocheze toate proiectele și, știu ce spun acum, s-au gândit să înceapă o campanie împotriva mea la jumătatea mandatului. Mai mult decât atât, am observat că încearcă să blocheze proiectele încă de la inițiative, formând o majoritate împotriva mea”, a declarat Sucaciu imediat după ședință.

Pe de altă parte, directorul consiliului de administrație al Spitalului Municipal, Mariana Câju, vede reacția ALDE ca o piedică și nu o înțelege. Spune că este o lipsă acută de personal și declară că facilitățile sunt imperios necesare, pentru că medicii fac ore sau ture suplimentare pentru a acoperi deficitul. De asemenea, Câju a declarat că va iniția o dezbatere publică, după Paște, unde cetățenii vor fi invitați pentru a discuta despre problemele cu care se confruntă unitatea spitalicească.

(Liviu Ardelean)


Apreciază
Distribuie