Făgărașul pierde investiția cu Bosch!?

Bosch ar fi renunțat la contruirea unei fabrici la Făgăraș, în favoarea orașului Simeria. Informația este confirmată de companie și primarul hunedorean în presa națională, însă nu și de primarul Gheorghe Sucaciu.

Deși s-au purtat discuții cu administrația locală de aici chiar și luna aceasta, compania germană a transmis un comunicat în care anunță că va face o investiție de aproximativ 110 milioane de euro în județul Hunedoara. Aici urmează să fie create 700 de locuri de muncă.

Producătorul de aparatură electrocasnică a achiziţionat un teren de 40 de hectare, iar „construcţia unei hale de producţie, a unui centru logistic şi a clădirilor administrative trebuie să înceapă încă din acest an”, spun reprezentanții firmei BSH Hausgeräte GmbH, parte a grupului Bosch.

Investitorul intenţionează să înceapă producţia de maşini de spălat peste doi ani. După construirea unor noi facilităţi de producţie, fabrica va avea o capacitate de producţie anuală de peste un milion de produse pentru piaţa europeană, începând cu 2022, potrivit Mediafax.

Proaspat Alb
curatare tapiterie
Reno Depo
JTTI
Agromar
Amanet King Onix
Victoria Federal IFN
Monumente funerare

Printre orașele vizate pentru investiție s-au numărat Făgărașul, Brașovul și Cluj-Napoca. La Brașov ar fi trebuit să creeze 2.000 de locuri de muncă, însă compania a renunțat la idee anul trecut, în august.

Primarul Gheorghe Sucaciu a refuzat să comenteze subiectul și a anunțat că va trimite un comunicat de presă.


Apreciază
Distribuie