Cât costă să vânezi un urs în Munţii Făgăraş

Patru urşi se vor afla peste două săptămâni în bătaia puştii pe fondurile de vânătoare ale AVPS Făgăraş. Din 15 martie se deschide sezonul de vânătoare la urs, care durează până în 14 mai. Potrivit şefului asociaţiei, Sorin Şuler, în acest sezon se pot vâna patru astfel de exemplare pe fondurile care aparţin de Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv.

Faţă de alte specii după care se poate trage cu puşca, ursul nu este tocmai la îndemâna oricui, dacă ne gândim că un membru al asociaţiei trebuie să plătească 3.000 de euro, dacă vrea să-şi îmbogăţească palmaresul de trofee cu o blană de urs, iar un vânător din altă asociaţie din ţară trebuie să achite 4.000 de euro, dacă îşi doreşte să vâneze unul din urşii din Munţii Făgăraşului.

Până la ora aceasta s-au depus mai multe cereri pentru urs, atât din partea membrilor, cât şi din partea vânătorilor din afara AVPS Făgăraş. Vor fi luate în considerare cererile în ordinea depunerii lor. Vânătorul plăteşte iniţial taxa, apoi primeşte o autorizaţie de vânătoare valabilă pentru 30 de zile.

Demgy
Firma servicii renovare
Brutaria Dragus
Florian Shaorma
Monumente funerare
Proaspat Alb

Cei de la AVPS îi indică zona unde se află ursul, iar el are la dispoziţie o lună să-l vâneze, explică şeful AVPS, Sorin Şuler.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie