Câtă sare şi clorură de calciu s-au consumat la Făgăraş

sediul Salco Serv Făgăraş

sediul Salco Serv Făgăraş

A fost o iarnă atât de blândă, încât operatorul de salubritate din oraşul nostru nu a consumat nici jumătate din materialale antiderapante pe care le-a cumpărat înainte de căderea iernii.

Potrivit directorului Victor Marian, în ultimii ani la Făgăraş nu s-au consumat nicicând mai puţină sare ori clorură de calciu ca în acest sezon. E drept, clorura de calciu se foloseşte doar de doi ani pe străzile Făgăraşului! În ce priveşte cantitatatea de nisip împrăştiată pe carosabil, aceasta tinde spre zero cam tot de doi ani.

şeful Salco Serv, Victor Marian
şeful Salco Serv, Victor Marian

,,Este al doilea an când folosim clorură de calciu lichidă. Bineînţeles că pe scară largă se foloseşte sarea, însă noi am ajuns la concluzia că este mult mai eficientă clorura în zona Făgăraşului, aici în general fiind temperaturi mai scăzute. Chiar dacă este mai scumpă decât sarea! Într-adevăr anul acesta n-am avut o iarnă grea; am folosit materialele antiderapante pentru o perioadă foarte scurtă, astfel că din 24 de tone de clorură de calciu am folosit doar 6 tone, iar din 150 de tone de sare am folosit numai 70 de tone”, spune directorul Salco Serv, Victor Marian.

Mobila SH
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Florian Shaorma
Reno Depo
Proaspat Alb

Dacă iarna nu ne mai joacă vreo festă, pentru la anul au mai rămas nefolosite 80 de tone de sare şi încă 18 tone de clorură de calciu lichidă.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie