Lebedele: vara la oraş, iarna la ţară!

Lebedele nu hibernează, dar au nevoie de protecţie pe timpul iernii şi de îngrijire specială. Acest lucru presupune un efort mai mare din partea îngrijitorilor, atât în ceea ce priveşte hrana, cât şi adăpostul pe timpul iernii.

Bogdan Ungureanu este cel care administrează piaţa agroalimentară din Făgăraş şi care a preluat în subordinea sa din primăvara anului trecut şi administrarea lacului Cetăţii, inclusiv păsările de pe lac. El spune că înaripatele au fost duse în sezonul rece în gospodăria unor oameni inimoşi din Sâmbăta de Sus.

Aceştia sunt Ioan (74 de ani) şi Livia (66 de ani). Doar atât despre numele lor, pentru că nu au vrut să facă din asta o faptă de mândrie, dar şi pentru a asigura păsărilor o protecţie. Învăţaţi cu animale şi cu program furajer strict, oamenii au povestit că s-au obişnuit repede cu păsările, din momentul în care s-au deprins cu programul şi cu pretenţiile lor.

Monumente funerare
Demgy
Amanet King Onix
Reno Depo

DSCN4010Şi fiul lor, Nicolae, spune că lebedele s-au acomodat foarte bine cu noile condiţii, ademenind şi vecinii din grădinile alăturate pentru poze. Sâmbetenii le-au oferit lebedelor un adăpost gratuit până se vor întoarce pe lac, iar bani s-au cheltuit doar pentru furajul acestora.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie