Cazare mai scumpă în căminele Universității Transilvania din Brașov

foto: unitbv.ro

Studenții care au prins loc la căminele Universității Transilvania vor plăti mai mult în acest an universitar pentru luna de cazare.

Un student bugetat va plăti 445 de lei pe lună pentru un loc într-un cămin din Complexul Memorandului sau 455 de lei pentru un loc într-un cămin din Colina Universității. Studenții de pe locuri cu taxă vor plăti cu 200 de lei în plus peste taxa studentului bugetat.

„Anul trecut, se poate verifica acest lucru, noi am furnizat căldură în toate căminele Universității începând cu 2 octombrie, până pe 31 mai, deci opt luni, în condițiile în care tarifele la gaz sunt foarte mari. Tarifele la gaz au crescut de cinci ori față de acum 2 ani. În primul rând de aici vine cheltuiala foarte ridicată. De asemenea și celelalte servicii. Nu mai discutăm de utilități, electricitate ș.a.m.d.”, a explicat, pentru Radio România Brașov, prorectorul  cu studenții și legătura cu mediul economic și socio-cultural, prof. dr. ing. Daniel Munteanu.

Acest an universitar mai vine cu o serie de modificări pentru studenții căminiști. Locuri pentru studenții români în cămine sunt 3300, din cele aproximativ 4000 existente în cele 13 cămine ale Universității, pentru că în căminele 10 și 16 vor fi studenți străini, cei din țări non-UE, cercetători, dar și studenți români de pretutindeni.

Pentru studenții speciali, respectiv orfani sau copii ai personalului din învățământ, care nu plătesc taxa de cămin, confirmarea s-a făcut prin acte doveditoare ale statutului lor. Deja, în prima etapă au fost confirmate 2580 de locuri, iar acum s-a trecut la listele de așteptare din fiecare facultate.

Cazarea studenților se va face în perioada 29 septembrie – 1 octombrie. Anul universitar începe în 2 octombrie.


Apreciază
Distribuie