Ce mănâncă nurcile de la Şercaia

Ferma de nurci din Şercaia a fost populată cu circa 30.000 de animale. Olandezii, care au făcut investiţia, au angajat şi 30 de persoane din Şercaia pentru îngrijirea, hrana şi paza nurcilor, aceasta fiind cea mai importantă condiţie impusă investitorilor de primarul Cristinel Paltin, în momentul în care a bătut palma cu olandezii pentru ferma de pe raza comunei. Se pare că în perioada următoare numărul angajărilor va creşte.

Nurcile sunt hrănite cu furaje preparate pe bază de carne şi sunt crescute exclusiv pentru blană. Deşi au cheltuit 12,5 milioane de euro pentru a pune pe picioare investiţia, investitorii pot avea câştiguri fabuloase, ţinânt cont că cele mai scumpe haine de nurcă pot ajunge şi la 15.000 de euro!

Pentru o haină lungă de blană sunt necesare aproximativ 60 de nurci, iar o scurtă necesită cel puţin 12 piei. Inaugurarea investiţiei de la Şercaia nu a fost bătută încă în cuie. Deşi animalele populează ferma încă din luna decembrie 2013, data inaugurării oficiale cu invitaţi, vizită şi conferinţă de presă nu a fost stabilită.

Narin
Autopel
Amanet King Onix
True Energy
JTTI
Leloland

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie