Cea mai mare capelă mortuară a Făgăraşului

Cea mai mare capelă mortuară din oraş se vrea a fi construită în cimitirul nou de pe Şoseaua Combinatului. Cimitirul nu este intabulat, dar imediat ce se va finaliza această formalitate, preotul Vasile Onciu spune că va obţine o autorizaţie de construcţie pentru a ridica o casă mortuară.

Aici se vor face 4-5 camere reci plus două spaţii comerciale. Într-unul să se vândă flori şi coroane, în celălalt să se vândă sicrie şi cruci, precizează părintele, care este şi administratorul cimitirelor ortodoxe din oraş.

Intabularea cimitirului cade în sarcina Bisericii Ortodoxe şi nu a Primăriei. Primăria Făgăraş ajută Biserica Ortodoxă la capitolul „intabulări”, însă face această procedură numai pentru bucata de teren pe care va fi ridicat Monumentul Eroilor şi care va fi lângă intrarea în Cetate. Aici, sub monument, va fi un mic cimitir al eroilor, întrucât vor fi mutate osemintele care se află acum în sensul giratoriu. În afară de acest cimitir al eroilor, Primăria nu se va implica şi în alte intabulări, cum ar fi cea a cimitirului nou, explică viceprimarul Cătălin Cîrje.

Pensiunea Confort Morosanu

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie