Cei mai bui cai de tracţiune, premiaţi la Drăguş

Duminică, 8 septembrie, la Drăguş va avea loc o expoziţie de animale cu vânzare. În zona cunoscută de localnici sub denumirea de „Drăguşel”, cetăţenii din toată Ţara Făgăraşului sunt invitaţi să vină la târg cu vacile, oile sau caii, nu numai pentru a le vinde, ci şi pentru a avea şanse de a le fi premiate animalele. Asta, pentru că organizatorii – reprezentanţii Primăriei Drăguş – sunt hotărâţi să premieze cle mai frumos exemplare din fiecare categorie în parte.

Cei care au mai participat la ediţiile trecute ale târgului de animale de la Drăguş nu sunt străini de această premiere deloc obişnuită. Exemplarele regnului animal, declarate cele mai frumoase, şi-au făcut mândri de ele stăpânii, fiind premiate. La fel se va întâmpla şi duminică, iar pe lângă premierea lor, va fi organizat şi un concurs inedit de tracţiune cu caii.

„În ziua târgului din 8 septembrie va fi un concurs de tracţiune cu cai, compus dintr-o etapă de calificare de tracţiune la căruţă cu greutăţi, iar apoi vor fi semifinalele şi finala la sanie cu greutăţi, adică saci de nisip. Înscrierile se fac în acea dimineaţă până la ora 10.30. Competiţia începe la ora 11.00. Taxa de înscriere pentru fiecare participant va fi de 30 de lei, urmând ca locurile I şi II să fie premiate din aceşti bani strânşi de la participanţi,” a declarat edilul Gheorghe Sucaciu.

Firma servicii renovare
Agromar
JTTI
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
curatare tapiterie

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie