Cel mai interesant proces al momentului se judecă la Făgăraş

satul Nadas, judetul Arad

satul Nadas, judetul Arad

Doi soţi din Arad au dat peste cap un întreg sistem juridic în România şi au devenit cunoscuţi de o ţară întreagă după ce au câştigat în instanţă aproape un sat întreg.

Mihai şi Viorica Colţeu au câştigat în urma unei sentinţe 8.700 hectare de teren, practic întreg domeniul extravilan al satului Nadăş. Acum, aceştia vor să evacueze cetăţenii de pe pădurile, păşunile şi terenurile arabile pe care au devenit proprietari, zeci de familii fiind în pericol de a-şi pierde constucţiile ridicate pe aceste suprafeţe.

Litigiul cu privire la evacuarea lor a început acum trei ani la Judecătoria Ineu, iar de curând a fost strămutat la Judecătoria Făgăraş.

Acum soarta celor în pericol de evacuare depinde de Completul 8 al instanţei făgărăşene. Sătenii au cerut strămutarea litigiului de teama faptului că judecătorii de la Ineu i-ar putea favoriza pe noii stăpâni ai pământului din Nadăş. Cauza a fost strămutată la Făgăraş şi a fost repartizată completului de judecată C8.

Moveos
curatare tapiterie
JTTI
Demgy
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Firma servicii renovare

Prima înfăţişare a avut loc în 29 ianuarie, iar următorul termen de judecată a fost programat pentru data de 26 februarie, a explicat judecătoarea Cristina Muşinoi, purtătoarea de cuvânt a instanţei de la Făgăraş.

(Cristina Cornilă)

 


Apreciază
Distribuie