Centura ocolitoare are toate avizele pentru construire

Începerea construirii centurii ocolitoare a Făgărașului este tot mai aproape, a anunțat primarul Gheorghe Sucaciu în emisiunea Liber în FM.

Studiul de fezabilitate a fost realizat de Ministerul Transporturilor, toate avizele necesare pentru începerea lucrărilor au fost eliberate, iar anul viitor vor fi făcute exproprieri.

5.000.000 de euro sunt deja alocate în acest sens și o singură procedură mai trebuie finalizată înainte de a fi demarată execuția, susține edilul.

Demgy - locuri de munca
Monumente funerare
Spalatoria GPC

„Proiectul trebuie să aibă dimensiunile drumului național. Nu avem în momentul de față în proprietate suprafața disponibilă pentru a-l implementa și atunci, pe stânga și dreapta axului drumului va trebui să facem patru culoare de expropriere, iar ulterior să facem achiziția și implementarea proiectului. Corespondența Primăriei Făgăraș cu Compania Națională de Investiții și Ministerul Dezvoltării durează de aproape doi ani de zile, le-am spus că o facem noi, pe banii noștri (intabularea terenului – n.r.) pentru că, până la urmă, statul este și ministerul și primăria într-un fel sau altul, am făcut noi intabularea și am transmis acele acte juridice ca să grăbim preluarea acelui imobil”, a declarat Sucaciu.

Expertizele făcute până acum vor fi actualizate dacă sunt mai vechi de doi ani, iar documentația modificată dacă este necesar. Proiectul poate fi scos apoi la licitație, iar primarul preconizează că la sfârșitul anului 2021 se va putea circula pe drumul așteptat de peste 20 de ani de făgărășeni.


Apreciază
Distribuie