Un parlamentar făgărășean s-ar fi opus investiției Bosch

Un parlamentar făgărășean s-ar fi opus ca Bosch să investească pentru construirea unei fabrici de produse electrocasnice în municipiu.

Acuzațiile grave au fost făcute de Gheorghe Sucaciu, întrebat dacă a avut sprijinul parlamentarilor pentru a atrage compania germană care a preferat, în final, orașul Simeria.

„O firmă, când vine și face o investiție mare, cere ajutor de stat. Când îl cere, Guvernul poate să direcționeze în orice parte acea investiție. Eu am avut două clauze de confidențialitate în acel acord (încheiat cu firma n.r.), nu am putut vorbi foarte mult despre această negociere și acest investitor. Din punctul meu de vedere, parlamentarii nu s-ar fi putut implica foarte mult, dar, au fost parlamentari care s-au implicat să nu se facă această investiție”, ne-a declarat Sucaciu.

Primarul nu a dorit să precizeze un nume sau detalii, în schimb a dat asigurări că va reveni cu dovezi la momentul oportun, afirmând că „în următoarea perioadă sigur o să iasă la iveală acest lucru”.

Moveos Fagaras_11.22
La Turcu
Proaspat Alb
Spalatoria GPC
Monumente funerare

Un minus a fost și lipsa unei autostrăzi, deși transportul unui produs din Simeria în Germania față de ruta Făgăraș – Germania este mai ieftin, susține edilul.

Germanii au ales orașul Simeria, în urmă cu nouă luni, unde au investit 110 milioane de euro și au creat 700 de locuri de muncă. Construirea fabricii a fost demarată, iar producția va începe în anul 2022. Capacitatea anuală este de peste un milion de produse, care vor ajunge pe piaţa europeană.


Apreciază
Distribuie