Cetatea Breaza și legenda lui Negru Vodă, scoase la lumină de sub praful istoriei

Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului – Țara Făgărașului a lansat proiectul cultural „Pe urmele lui Negru Vodă – Cetatea de la Breaza”.

Proiectul este co-finanțat prin programul județean pentru finanțare nerambursabilă din bugetul propriu al Județului Brașov  și se implementează pe durata a trei luni, începând cu 1 august.

Obiectivul principal al proiectului îl reprezintă punerea în valoare a Cetății Breaza. Importanța sa culturală și potențialul turistic al acestui nou obiectiv cultural vor fi integrate în circuitul cultural-istoric din Țara Făgărașului, spun reprezentanții asociației.

În cadrul proiectului se va face și un studiu de cercetare istorică și de teren pentru a identifica  patrimoniul cultural imaterial legat de numele lui Negru Vodă.

Firma servicii renovare
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Moveos
JTTI
Amanet King Onix

De asemenea, vor fi realizate şi broşuri de prezentare a Cetăţii Breaza,  un film documentar cu o durată de 20 de minute în care va fi prezentat proiectul de cercetare a Cetăţii precum și un panou informativ cu informaţii despre istoria cetăţii.

Costul total al proiectului este în valoare de 60.332,00 lei dintre care 48.500,00 lei finanțare neramburasbilă solicitată de la autoritatea finanțatoare, iar 11.832,00 lei contribuția proprie.


Apreciază
Distribuie