Cetatea Făgăraș găzduieşte ultimul concert SoNoRo Conac în țară

Periplul SoNoRo Conac în țară se încheie joi, 15 septembrie 2015, cu un concert în Cetatea Făgăraș.

Conform unui comunicat de presă, programul muzical va cuprinde piese de Ludwig van Beethoven, Maurice Ravel, Johann Halvorsen și Edward Elgar, în interpretarea muzicienilor Alexander Sitkovetsky (vioară), Răzvan Popovici (violă) și Alexander Hülshoff (violoncel).

Concertul va începe la ora 19.00 și va fi urmat de un cocktail.

Accesul publicului la eveniment este gratuit, pe bază de invitație.

Potrivit organizatorilor, Cetatea Făgăraș vine ca o încununare a tuturor conacelor, bisericilor fortificate și altor clădiri ce aparțin patrimoniului românesc, în care au răsunat concertele SoNoRo Conac în această vară.

Demgy
Proaspat Alb
curatare tapiterie
Florian Shaorma - Pasti

SoNoRo Conac este un proiect care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

Acest proiect a fost creat de Asociaţia Sonoro în anul 2013. De atunci, SoNoRo Conac a desfășurat anual concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Castelul Corvinilor din Hunedoara, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” din Iași, Muzeul Național “George Enescu” din București, Catedrala Romano-Catolică din Alba-Iulia, Biserica fortificată din Viscri, sau Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța.

SoNoRo Conac își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.
Cea de-a IV-a ediție SoNoRo Conac se va încheia duminică, 18 septembrie, la Muzeul Național de Artă al României, cu două concerte dedicate strângerii de fonduri pentru achiziționarea sculpturii “Cumințenia pământului” de Constantin Brancuși, o campanie inițiată de Ministerul Culturii și susținută de Muzeul Național de Artă al României.


Apreciază
Distribuie