Cetatea Făgăraș, un nou record de vizitatori

foto: Vlad Eftenie

foto: Vlad Eftenie

Cetatea Făgăraș a înregistrat un nou record de vizitatori. 157 de mii de persoane au vizitat în anul 2018 monumentul istoric, față de anul precedent când 130.000 de turiști au intrat pe porțile cetății, potrivit directorului Muzeului Țării Făgărașului.

Invitată în emisiunea Liber în FM – difuzată pe Super FM, în fiecare miercuri de la ora 13:15 – Elena Băjenaru a declarat că numărul turiștilor străini a fost mai mare anul trecut, aproximativ 30%, față de 2017 când procentul ajungea la 25% din totalul vizitatorilor.

Cei mai mulți au fost francezi, nemți sau maghiari, dar nici chinezii sau japonezii nu ne-au ocolit. În lunile iulie și august aproximativ o mie de persoane au vizitat obiectivul turistic zilnic, iar în fiecare zi de week-end numărul acestora ajungând la 1.300.

Mogaldea Therapy
Fantanita Craiesei
Cabinet ORL
Monumente funerare
JTTI
Demgy
Florian Shaorma

Cetatea Făgăraș a doborât record după record începând din 2013-2014. Numărul mare de turişti se explică prin promovarea tot mai intensă și prin faptul că a fost inclusă într-un top întocmit de Hopper, un site dedicat turismului, ocupând locul doi pentru cel mai frumos castel din lume.

Liviu Ardelean


Apreciază
Distribuie