Cinci medalii câștigate de făgărășeanul Aurelian Curticăpean la o competiție de înot

Aurelian Curticăpean / arhiva personală

Profesorul și antrenorul de sport Aurelian Curticăpean s-a numărat printre cei 121 sportivi din 18 cluburi din România, Turcia, Bulgaria și Grecia care au participat în weekend-ul 25-26 februarie 2023 la Shark’s Cup, ediția a VIII-a. Antrenorul s-a întors acasă cu cinci medalii de la competiția adresată înotătorilor cu vârsta de peste 25 ani, care a avut loc la Ploiești.

Curticăpean a obținut loc 1 la 100 m spate, locul 2 la 100 m bras, locul 3 la 100 m delfin, la 50 m delfin și la 50 m spate. De asemenea, s-a clasat pe locul 4 la 50 m bras. Concursul s-a desfășurat sub forma seriilor contracronometru într-un bazin acoperit de 25 m, cu șase culoare și cronometraj semiautomat, probele având loc în incinta Complexului Sportiv Ana Maria Pop din Ploiești.

„Pentru mine a fost cea mai bună participare la această întrecere, cu 6 probe înotate în cele două reuniuni. A fost totodată o bună experiență de verificare a celor două probe (50 m bras și 100 m bras) la care am realizat anul trecut baremul de calificare FINA pentru a putea participa la Campionatul Mondial de Înot Masters din Japonia,  dar și o testare pentru o altă potențială probă la care mi-am propus să fac baremul în cadrul Campionatelor Naționale de Înot Masters ale României din luna mai (50 m delfin). Sunt încrezător în șansele mele de a obține timpi record personal și clasări merituoase pentru un sportiv amator care nu are condițiile pe care le au ceilalți înotători masters în bazine de înot în localitățile lor de domiciliu. Am posibilitatea să mai fac un barem pentru acest Mondial la care voi participa în perioada 4-11 august, în orașul Fukuoka din Japonia”, a declarat Aurelian Curticăpean pentru bunaziuafagaras.ro.

La competiția de la Ploiești au participat cinci sportivi masters din județul Brașov, toți legitimați la CS Tribeach Brașov, Aurelian Curticăpean fiind singurul participant din județ la categoria 45-49 de ani. Făgărășeanul își autofinanțează integral participarea la toate competițiile de înot masters (legitimare, înscriere, transport, cazare, masă, echipament, asigurare, refacere și alimentație specifică). La concursul din Japonia, el va participa cu sprijinul material acordat de sponsori privați locali.

curatare tapiterie
Agromar
Amanet King Onix
Moveos
Victoria Federal IFN
JTTI
Monumente funerare

„Mulțumesc familiei, colegilor de club, copiilor și prietenilor care m-au încurajat permanent, firmelor care vin alături de mine cu sponsorizări fără de care nu aș putea face deplasarea în Japonia”, a adăugat antrenorul și profesorul de sport Aurelian Curticăpean.

Sportivul va continua drumurile la Brașov pentru a înota, deși spera că va înota din 2022 acasă, la Făgăraș, în bazinul modern aflat în construcție în parcul „Regina Maria” și încă nefinalizat.


Apreciază
Distribuie