Zeci de amenzi împărțite proprietarilor de animale, la un târg din Veneția de Jos

foto: Facebook / Veneţia Făgăraşului

O acțiune de verificare pentru respectarea legislației, la un târg de animale organizat la Veneția de Jos, s-a încheiat cu aplicarea a aproape 50 de amenzi proprietarilor.

Activităţile pe care poliţiştii le-au desfăşurat au urmărit respectarea, de către deținătorii de animale, a obligațiilor legale referitoare la identificarea prin microcipare a exemplarelor, precum și cu privire la respectarea condițiilor de bunăstare ale animalelor.

„În cadrul controalelor, polițiștii brașoveni au verificat aproape 60 de persoane (deținători exemplare cabaline), 15 autoutilitare folosite la transportul de animale și 94 de ecvine. Dintre cele 94 de exemplare ecvine verificate, doar 52 dintre acestea au fost identificate prin microcipare. La controlul efectuat, doar pentru 12 cabaline au fost prezentate documente de identificare tip pașaport. La finalizarea verificărilor s-au aplicat 47 sancțiuni contravenționale, urmând a se proceda la verificarea tuturor microcipurilor în baza de date electronică dedicată și a se dispune măsurilor legale”, potrivit IPJ Brașov.

BPM - excavatorist
Demgy
Proaspat Alb
Victoria Federal IFN
Mobila SH
Reno Depo

Acțiunea de verificare din satul Veneția de Jos, comuna Părău, a fost desfășurată de polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor Brașov, Secției 3 Poliție Rurală Voila, cu sprijinul a două patrule de jandarmi din cadrul Detașamentului de Jandarmi Făgăraș și reprezentanți D.S.V.S.A. Brașov.


Apreciază
Distribuie